Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 18:46

Ντοκιμαντέρ για τους Αρμενιούς Τριφυλίας (βίντεο)

Ντοκιμαντέρ για τους Αρμενιούς Τριφυλίας (βίντεο)

Ντοκιμαντέρ για το χωριό τους, τους Αρμενιούς Τριφυλίας, έφτιαξαν δύο νέα παιδιά, ο Γιάννης Σελούλης και Σάκης Γεωργογιαννόπουλος. Το ντοκιμαντέρ εδώ και λίγες μέρες το έχουν ανεβάσει στο YouTube από όπου μπορεί να το δει κανείς. Μέσα από την οπτική ματιά των δύο νέων προβάλλεται ο τόπος τους -για τον οποίο τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη-, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του. 

Οπως μας είπε ο Γιάννης Σελούλης που είχε και την ιδέα, όλα ξεκίνησαν το 2009 από μια φωτογραφία που πρωτόβγαλε για το χωριό. Σκέφτηκε ότι μακάρι να μπορούσε να φτιάξει και ένα ντοκιμαντέρ για το χωριό του, πράγμα που κατάφερε και σήμερα είναι πραγματικότητα. 

«Στόχος μας είναι», τόνισε, «να προβάλουμε τον τόπο μας, να τον αναδείξουμε, καθώς είναι καλό να γνωρίζουμε τις παραδόσεις του τόπου που ζούμε. Ετσι επικεντρωθήκαμε κυρίως στην ιστορία του χωριού μας, στην μπάμια που ήταν η βασικότερη καλλιέργεια επί πολλές δεκαετίες και συνδέεται με το χωριό, αλλά και στην τοποθεσία Μάνα - έναν πολύ όμορφο χώρο. Μπορώ να πω ότι δεν βρήκαμε ιδιαίτερες δυσκολίες στο να το φτιάξουμε, ενώ τώρα αισθανόμαστε υπέροχα, γιατί όποιος φτιάχνει κάτι ωραίο μπορεί μετά και το απολαμβάνει. Ελπίζουμε να το απολαύσουν και όσοι το δουν».

Κ.Μπ.