Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 18:35

Διαμαρτυρία για αγωγό στον Πάμισο από την Ενωση Αγιοφλωριτών

Διαμαρτυρία για αγωγό στον Πάμισο από την Ενωση Αγιοφλωριτών

Για την κατασκευή αγωγού αποχέτευσης λυμάτων πάνω από τον Πάμισο, στις μοναδικού φυσικού κάλλους πηγές του Αγίου Φλώρου, διαμαρτύρεται η Ενωση Αγιοφλωριτών.

Χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της εκφράζει ανησυχία για τον κίνδυνο ρύπανσης και ζητεί να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής πριν είναι αργά.  Η Ενωση Αγιοφλωριτών σημειώνει: «Σε μια απίστευτη υποβάθμιση της περιοχής Αγίου Φλώρου και ιδίως του ποταμού και της περιοχής της γέφυρας προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, αφού προσπαθεί να δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στην περιοχή, περνώντας τον αγωγό λυμάτων σχεδόν πάνω από την επιφάνεια του ποταμού, καθιστώντας τον για δεύτερη φορά μη πλεύσιμο τη στιγμή που υπάρχει πρόταση να φύγει και ο πρώτος αγωγός του ΓΟΕΒ. Τα δε λύματα να διοχετευθούν απευθείας στο βιολογικό Καλαμάτας, με κεντρικό αγωγό άμεσης προοπτικής εξυγίανσης όλης της περιοχής με πολύ ευαίσθητα τμήματα πηγών (Πήδημα, Αριοχώρι κ.λπ.). Επιπλέον πέραν του πολλαπλώς προβληματικού των δεξαμενών ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει το ποτάμι σε μια οποιαδήποτε διαρροή να μετατραπεί σε βόθρο υποδοχέα λυμάτων. Και ρωτάμε γιατί αυτή η εγκληματική για την περιοχή επιμονή με απρόβλεπτες συνέπειες;

Πολύ κοντά υπάρχουν σπίτια, χώροι εστίασης και αρχαιολογικός χώρος, κτήματα. Η δε μεταφόρτωση των λυμάτων θα προκαλεί μια απερίγραπτη αισθητική και αισθησιακή κατάσταση. Στρέψτε το έργο στη σωστή κατεύθυνση και σταματήστε την υποβάθμιση της περιοχής πριν είναι αργά».