Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 14:46

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το ολοκαύτωμα του Αετού

Γράφτηκε από την

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 72η επέτειο του ολοκαυτώματος του Αετού και τα θύματα της κατοχικής θηριωδίας θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο στις 11 το πρωί στο μαρτυρικό χωριό, από το Δήμο Τριφυλίας.

Το πρωί θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια στο χώρο του μνημείου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, θα γίνουν χαιρετισμοί από τους επισήμους και ομιλία από τον Ευστάθιο Παρασκευόπουλο ιστορικό -συγγραφέα. Θα ακολουθήσουν προσκλητήριο πεσόντων και καταθέσεις στεφανιών.

Να σημειώσουμε ότι θύματα ήταν από το μαρτυρικό Αετό οι: Αλέξιος Δημ. Γκότσης (Προκόπης), Θεόδωρος Κων. Καζάντζας (Κοκώνης), Μήτρος Γρ. Ρέμπελος (Μητρογληγόρης), Κωνσταντίνος Γ. Χαϊμανάς (Γυφτογεώργακας), Γεώργιος Θ. Γεωργιλάς, Κωνσταντίνος Π. Γκότσης (Κόρος), Γεώργιος Ι. Χαϊμανάς (Γιωργιάννης).

Από τα γειτονικά χωριά οι: Κατσιάρας Κωνσταντίνος, Πετρόπουλος Μήτρος, Δημητροπούλου Γιαννούλα, Βόγκα Βασιλική (Κοπανάκι 1944), Αποστολόπουλος Μιχάλης (Κοπανάκι 1944), Μανωλόπουλος Νικόλαος.

Κ.Μπ.