Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 18:45

Με προβλήματα ξεκινά η μεταφορά των μαθητών

Με προβλήματα ξεκινά η μεταφορά των μαθητών

Με προβλήματα θα ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία και τη φετινή σχολική χρονιά. Η μοναδική μεταφορά που θα ξεκινήσει κανονικά από σήμερα, είναι αυτή που θα γίνει με τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, με τα ειδικά μαθητικά δελτία.

 

Η μεταφορά με τα 140 δρομολόγια με ταξί και τα 30 με λεωφορεία, για τα οποία υπήρξαν προσφορές, υπολογίζεται να γίνει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Το πρόβλημα αφορά 109 δρομολόγια ταξί και 7 δρομολόγια λεωφορείων που αφορούν τους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας (των λεωφορείων), για τα οποία δεν κατατέθηκαν προσφορές στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό μεταφοράς. Στην καλύτερη περίπτωση, όπως μας είπε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, οι ανάδοχοι γι’ αυτά τα δρομολόγια θα επιλεγούν στο τέλος του μήνα. Μέχρι τότε, ανέφερε ότι «οι γονείς θα πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον και αν τα μεταφέρουν οι ίδιοι, θα πάρουν επιδότηση». Η κ. Αλειφέρη παρατήρησε ότι τα προβλήματα είναι αναμενόμενα, αλλά λιγότερα σε σχέση με άλλους νομούς.

Ενημερώνοντας για την πορεία του διαγωνισμού κι ενόψει της σημερινής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Αλειφέρη αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της: 

«α) Για τους μαθητές που εξυπηρετούνται μέσω του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ με τα ειδικά μαθητικά δελτία, η μεταφορά ξεκινάει από αύριο (σήμερα) 11/09/2015 κανονικά. β) Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την μεταφορά μαθητών 2015-2017 με μισθωμένα λεωφορεία και ταξί βρίσκεται σε εξέλιξη. Εχει ολοκληρωθεί το άνοιγμα των δικαιολογητικών - τεχνικών προσφορών και μετά την έγκρισή τους από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ακολουθήσει η διαδικασία ανοίγματος των οικονομικών προσφορών των υποψηφίων αναδόχων. Από τα 249 δρομολόγια ταξί έχουν υποψήφιο ανάδοχο τα 140, ενώ τα από τα 37 δρομολόγια μισθωμένων λεωφορείων έχουν υποψήφιο ανάδοχο τα 30. Τα 7 δρομολόγια των Δήμων Τριφυλίας και Οιχαλίας δεν κατέστη δυνατό σε αυτή τη φάση να έχουν ανάδοχο. Για τα υπόλοιπα 109 άγονα δρομολόγια ταξί και 7 άγονα δρομολόγια λεωφορείων, που δεν κατέστη σε αυτή τη φάση να έχουν ανάδοχο, καταβάλλεται προσπάθεια να εξευρεθεί η συντομότερη διαδικασία ανάθεσης και έναρξής τους, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του υπουργείου. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι γίνονται από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε για όλους τους μαθητές να εξασφαλιστεί το συντομότερο δυνατό η δωρεάν μεταφορά τους χωρίς προβλήματα».