Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 12:03

Καλαματιανή φοιτήτρια πνίγηκε στο λιμάνι της Πάτρας

Καλαματιανή φοιτήτρια πνίγηκε στο λιμάνι της Πάτρας

Θρήνος για τρεις νέους ανθρώπους, που έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας. Ανάμεσά τους και η 23χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά 6 άτομα, 4 αγόρια και 2 κορίτσια. 

 

Οι νεαροί επέστρεφαν από πάρτι στα σπίτια τους, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γύρω στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας το όχημα, στο οποίο επέβαιναν έπεσε στη θάλασσα, ενώ βρίσκονταν εντός της λιμενικής ζώνης κατευθυνόμενοι από μόλο της Αγίου Νικολάου προς την ιχθυόσκαλα της περιοχής. Τρία από τα άτομα κατάφεραν γρήγορα να βγουν από το αυτοκίνητο και αμέσως ειδοποίησαν το Λιμενικό και την Πυροσβεστική για βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν και δύτες, οι οποίοι λίγο αργότερα ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους τη Γεωργιάννα Μουραφέτη και τους Ανδρέα Αλέξη και Ρεγγίνα Ζαπάντη από την Πάτρα.

Οι σοροί των τριών άτυχων νέων μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας για νεκροψία - νεκροτομή, ενώ οι τρεις διασωθέντες σοκαρισμένοι και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι οι νεαροί είχαν γνωριστεί μεταξύ τους λίγες ώρες νωρίτερα στο πάρτι, όπου διασκέδαζαν και βρέθηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο επιστρέφοντας στα σπίτια τους.

Το Λιμεναρχείο Πατρών διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το όχημα με τους νεαρούς βρέθηκε στη θάλασσα.

 

Δηλώσεις για το τραγικό συμβάν έκανε χθες ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σημειώνοντας: "Η Πάτρα σήμερα θρηνεί για τον άδικο χαμό τριών νέων παιδιών της. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να απαλυνθεί ο πόνος των οικογενειών τους. Μένουμε αμίλητοι μπροστά σε αυτή την τραγωδία".