Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 14:26

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Παν. Τσάκου

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Παν. Τσάκου

Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσάκος και αναπαύεται πλέον στη γη της πόλης που αγάπησε και υπηρέτησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν το στερνό "αντίο" στον πρώην δήμαρχο που άφησε το δικό του στίγμα και έβαλε τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής. 

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας στον επικήδειό του τόνισε χαρακτηριστικά: «Κατάφερε στη ζωή του ο Παναγιώτης Τσάκος να χαραχτεί με ευλάβεια στην ιστορία αυτής της πόλης με το έργο του, τα όνειρά του, την προσπάθειά του, κυρίως όμως και πρωτίστως με τον χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του. Ηταν αυτός ο τρόπος που τον κατέστησε ξεχωριστό, σεβαστό και θαυμαστό στην κοινωνία μας και αυτόν τον πρώτο πολίτη, τον ευπατρίδη, τον ευγενή, τον προσηνή, τον μειλίχιο, τον συνετό, τον σοφό, πενθούμε σήμερα», επισημαίνοντας ότι μετά από 12 χρόνια στην θέση του δημάρχου παρέδωσε την πόλη καλύτερη από ό,τι την παρέλαβε. 

Ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας Ηλίας Τσίγγανος στάθηκε στα σημαντικά έργα του αλλά και στον αγώνα για επανασύσταση του Νομού Τριφυλίας, υπογραμμίζοντας ότι άφησε πίσω σημαντικό έργο, ενώ μίλησε για την διαρκή αγωνία που είχε για τον τόπο του, σημειώνοντας πως βρέθηκαν οι δυο τους να είναι πολιτικοί αντίπαλοι αν και δεν το ήθελε κανένας τους. Επίσης με θερμά λόγια για τον Παναγιώτη Τσάκο μίλησαν ο Οθωνας Καγιάφας και ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος. 

Να σημειώσουμε ότι σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας αποφάσισε: Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Δήμου Τριφυλίας. Να συνοδεύσουν τιμής ένεκεν ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο το φέρετρο του αποβιώσαντος έως την τελευταία του κατοικία. Να ονομαστεί μία δημοτική οδός στην Κυπαρισσία με το όνομά του. Να αναρτηθεί η φωτογραφία του δίπλα στη φωτογραφία των αποβιωσάντων δημάρχων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του. Η κηδεία του να γίνει δημοτική δαπάνη.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρώην νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και πρώην αυτοδιοικητικοί.

Κ.Μπ.