Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 08:30

Κλειστό το Ταχυδρομείο των Γαργαλιάνων

Κλειστό το Ταχυδρομείο των Γαργαλιάνων

Κλειστό ήταν χθες το Ταχυδρομείο των Γαργαλιάνων, καθώς δεν υπήρχε υπάλληλος ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει, προκαλώντας έτσι την έκδηλη ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων. «Κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος» έγραφε η ενημερωτική επιγραφή που είχε κολληθεί στην πόρτα και κατά πάσα πιθανότητα κλειστό θα είναι και σήμερα.

Το όλο πρόβλημα στο συγκεκριμένο κατάστημα έχει προκληθεί εδώ και 9 μήνες περίπου, που συνταξιοδοτήθηκε και ο τελευταίος μόνιμος υπάλληλος που είχε απομείνει. Από τότε μέχρι και προχθές λειτουργούσε με αποσπάσεις υπαλλήλων από άλλα καταστήματα, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μετάθεση υπαλλήλου από το κατάστημα των Φιλιατρών, ο οποίος όμως έχει πάρει αναρρωτική άδεια η οποία έληγε χθες.

Αυτό μας επισήμανε και ο περιφερειακός διευθυντής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας των ΕΛΤΑ Χρυσόστομος Βεργής, σε επικοινωνία που είχαμε, λέγοντας ότι εδώ και δέκα μέρες ήταν να πάει υπάλληλος με μετάθεση ο οποίος όμως ασθένησε. Τυπικά μας είπε ότι είχε άδεια μέχρι χθες, 15 του μηνός. Ανέφερε πως μέχρι τώρα το κατάστημα λειτουργούσε με αποσπάσεις από όλα τα σημεία της Μεσσηνίας, χωρίς όμως να υπάρχουν πάντα πολλές λύσεις, καθώς και τα άλλα καταστήματα έχουν ανάγκες σε προσωπικό. Γι' αυτό τόσο χθες όσο και σήμερα προκύπτει το πρόβλημα του κλειστού καταστήματος, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος υπάλληλος για απόσπαση. Τόνισε ότι το κατάστημα θα είναι ανοιχτό την Δευτέρα οπωσδήποτε είτε με απόσπαση υπαλλήλου, είτε με την μετάθεση που έχει γίνει, ξεκαθαρίζοντας πως οι μεταθέσεις είναι υποχρεωτικές εφόσον είναι σύννομες με τον εσωτερικό κανονισμό και με τους νόμους. Και αυτή η μετάθεση, είναι σύννομη καθότι η απόσταση είναι σχεδόν μηδενική. 

Μας ανέφερε επίσης πως εφόσον στο κατάστημα τοποθετηθεί ένας μόνιμος υπάλληλος, θα μπορεί να  συμπληρώνεται και από ένα εποχιακό. Δεν μπορεί όμως να έχει μόνο ένα εποχιακό, γιατί στο κατάστημα χρειάζονται δύο υπάλληλοι. Κλείνοντας ήταν κατηγορηματικός και καθησυχαστικός ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να ανησυχούν πως πρόκειται για μια παράπλευρη προσπάθεια κλεισίματος του καταστήματος των Γαργαλιάνων. «Αυτό αποκλείεται με κεφαλαία γράμματα, δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Κ.Μπ.