Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 19:37

Συγχαρητήρια Μάκαρη σε Καρακύκλα για τον απινιδωτή 

Συγχαρητήρια Μάκαρη σε Καρακύκλα για τον απινιδωτή 

Ο  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης συγχαίρει το γιατρό Χαράλαμπο Καρακύκλα για τη δωρεά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή προς το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και καλεί τη δημοτική αρχή να υιοθετήσει την πρόταση της παράταξής του για εγκατάσταση απινιδωτών σε όλους τους προβλεπόμενους χώρους.

«Ο γιατρός Χαρ. Καρακύκλας, με την πράξη του αυτή, ως ευαισθητοποιημένος και δραστήριος πολίτης, αλλά και ως εξαίρετος επιστήμονας τιμά την πόλη μας, αλλά και την επιστημονική μας κοινότητα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», παρατηρεί ο κ. Μάκαρης.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δωρεά, ο επικεφαλής του "Ανοιχτού Δήμου" «επανέρχεται στην πρόταση της παράταξής του (η οποία κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/8/2015, αλλά απορρίφθηκε από τη δημοτική αρχή), η οποία περιλαμβάνει την άμεση ανάγκη τοποθέτησης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε επιλεγμένα σημεία στο Δήμο Καλαμάτας και ιδιαίτερα σε χώρους συνάθροισης κοινού (όπως είναι το Δημαρχείο, η κεντρική πλατεία, το λιμάνι, οι σταθμοί λεωφορείων και οι αθλητικές εγκαταστάσεις) με την ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού στο σημαντικό θέμα της βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή».

Ο κ. Μάκαρης επισημαίνει ότι «η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αυξάνει θεαματικά την πιθανότητα επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή» και καλεί τη δημοτική αρχή «να αναλάβει τις ευθύνες της και να υιοθετήσει την πρότασή μας για εγκατάσταση απινιδωτών σε όλους τους προβλεπόμενους χώρους».

* Η φωτογραφία είναι από την παράδοση του απινιδωτή στον Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμάτας , όπου ο κ. Καρακύκλας παραδίδει τον εξοπλισμό στον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα Νίκο Μπασακίδη