Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 17:54

Λογοτεχνικός διαγωνισμός για μαθητές της Μεσσήνης 

Λογοτεχνικό διαγωνισμό (ποιήματος και διηγήματος) για μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Μεσσήνης προκήρυξε το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, στο πλαίσιο των δράσεών του πάνω σε θέματα πολιτισμού και του προγράμματος «Λογοτεχνικές βραδιές». Στην επιτροπή αξιολόγησης θα μετέχουν μέλη της Ενωσης Μεσσηνίων συγγραφέων.

Στόχος να δοθεί μια ώθηση για τους μαθητές στην ποιητική γραφή και στη λογοτεχνία και να καθιερωθεί ο διαγωνισμός ως θεσμός για την πόλη.

Τα μέλη της Επιτροπής θα αξιολογήσουν και θα βραβεύσουν τα έργα των μαθητών. Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το Σωματείο με τη συμμετοχή της Ενωσης.
Σχετικά με τις λεπτομέρειες: Το θέμα τού διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Τα υποβαλλόμενα έργα δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί ή δημοσιευτεί με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ούτε να είναι εν αναμονή αποτελεσμάτων από άλλον διαγωνισμό. Κάθε υποψήφιος μπορεί να λάβει μέρος με ένα μόνο έργο του σε μία κατηγορία (ποίημα, πεζό) ή και στις δύο, εάν το επιθυμεί. Τα ποιητικά έργα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τους 30 στίχους και τα πεζά τις 5 σελίδες Α4 (γραμματοσειρά Times New Roman 12, διάστημα μονό). Τα κείμενα θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα και εκτυπωμένα σε μία πλευρά κάθε φύλλου. Τα έργα θα υποβληθούν σε 5 αντίτυπα (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12) με ψευδώνυμο, που θα αναγράφεται στο επάνω δεξιό μέρος τού κειμένου. Μέσα στον φάκελο θα εσωκλείσουν άλλον μικρότερο φάκελο, στον οποίο θα έχουν τοποθετήσει ξεχωριστό φύλλο όπου θα έχουν αναγράψει τα πραγματικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ταχ. διεύθυνση, τηλέφωνο και σχολείο στο οποίο φοιτούν). Σε αυτόν τον μικρότερο φάκελο θα αναγράψουν στο εξωτερικό του μέρος το ψευδώνυμό τους, την κατηγορία διαγωνισμού (ποίημα ή διήγημα), καθώς και την εκπαιδευτική βαθμίδα (γυμνάσιο ή λύκειο).
Οι μικροί φάκελοι εκείνων που δεν θα διακριθούν δεν θα ανοιχτούν, για να παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους. Αποκλείονται οι συμμετοχές με ελλιπή ή ψευδή στοιχεία. Τα έργα θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικά, με απλή επιστολή στη διεύθυνση: Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, Πολυτεχνείου 22, Μεσσήνη, με την ένδειξη: «Συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος». Ως τελευταία προθεσμία αποστολής ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2016. Οι ημερομηνίες τής αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των ΕΛ.ΤΑ. Αποκλείονται συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού των μελών του Δ.Σ του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης, των μελών του Δ.Σ της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, καθώς και των μελών τής επιτροπής αξιολόγησης. Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται. Οσοι διακριθούν θα ενημερωθούν εγκαίρως τηλεφωνικά. Η επιτροπή κρίσης τού διαγωνισμού θα είναι πενταμελής. Θα αποτελείται από τον Αγγελο Λάππα, την Αντωνία Παυλάκου και την Μαρία Σταθέα, την Καίτη Καγκαράκη και τον Τιμόθεο Γιαννακόπουλο.
Προβλέπονται δύο ξεχωριστές βραβεύσεις και ένας τιμητικός έπαινος για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου, αντίστοιχα, για κάθε έναν διαγωνισμό (ποιήματος, διηγήματος). Δηλαδή, θα απονεμηθούν σε κάθε κατηγορία εκπαιδευτικής βαθμίδας ξεχωριστά για κάθε διαγωνισμό: 1ο βραβείο (τιμητικό δίπλωμα και tablet), 2ο βραβείο (τιμητικό δίπλωμα και επώνυμο στυλό), τιμητικός έπαινος (για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες) που θα συνοδεύεται από δώρο/βιβλίο.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2016. Τα έργα θα δημοσιευτούν σε έντυπα, ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε και θα προβληθούν στα ΜΜΕ. Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή, η οποία θα οργανωθεί τον Απρίλιο του 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διεξαγωγή τού διαγωνισμού: Ντίνα Αντωνάκου - Γκότση 6993-882788, ethelosm2006@gmail.com