Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 20:13

Κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας στην απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης εξέδωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας δίνοντας ραντεβού στην προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία (σιντριβάνι) της πόλης στις 10:30 π.μ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με την ψήφιση και εφαρμογή του 3ου μνημονίου η κυβέρνηση ακολουθώντας τα βήματα των προηγουμένων συνεχίζει και εντείνει τη βάρβαρη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στο δημόσιο, στην υγεία, στην ενέργεια, στο ΤΑΙΠΕΔ και σε πολλά άλλα πεδία. Το νέο ασφαλιστικό που έρχεται άμεσα, ξεθεμελιώνει στην την κοινωνική ασφάλιση. Χωρίς ανάσα, ακολουθεί νέο πακέτο μέτρων για τα «κόκκινα δάνεια», το νέο μισθολόγιο, η κινητικότητα και η αξιολόγηση στο δημόσιο, κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, πλειστηριασμοί σπιτιών, ξήλωμα ρύθμισης 100 δόσεων, φορολεηλασία, και τα εργασιακά με απελευθέρωση απολύσεων και νέα αποδιάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα σπρώξουν- ξανά- άλλα 25 δις ευρώ στις συστημικές τράπεζες, τα οποία παίρνουν από μας!

Πάνω στα ερείπια της κοινωνίας οι δανειστές, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα συνεχίζουν να αυξάνουν απρόσκοπτοι τα κέρδη τους, ενώ μέσα από τα ιδιωτικά ΜΜΕ μας κατηγορούν ως υπευθύνους για την κρίση του δικού τους συστήματος, την κρίση που ι ίδιοι δημιούργησαν

Απέναντι στην επίθεση που μας εξαπολύει η κυβέρνηση η ΕΕ και το ΔΝΤ η μόνη διέξοδος είναι ο ανυποχώρητος αγώνας ενάντια σε κάθε μνημονιακό νόμο και μέτρο, σε κάθε κλάδο και σε κάθε χώρο δουλειάς, σύγκρουση με το μονόδρομο του κεφαλαίου, ρήξη με την τη μέγγενη του χρέους, την ΕΕ και την Ευρωζώνη, αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή. Η απεργία της 12 Νοέμβρη μπορεί να αποτελέσει την πρώτη μαζική απάντηση των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών και της νεολαίας, μπορεί να είναι η αρχή ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα σαρώσει παλιά και νέα μνημόνια".