Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 15:49

ΠΑΜΕ και Εργατικό Κέντρο δεν τα βρίσκουν ούτε στη φιλανθρωπία 

Είδη πρώτης ανάγκης για συμπαράσταση στους πρόσφυγες που φτάνουν κατά εκατοντάδες στη Μυτιλήνη, συγκεντρώνουν ξεχωριστά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο, αφού ούτε σε αυτό το ευαίσθητο φιλανθρωπικό κομμάτι μπόρεσαν να τα βρουν μεταξύ τους.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ. Παναγιώτης Κουφαλάκος αντέδρασε όταν άκουσε από τον γραμματέα Γιώργο Κανέλλο να ανακοινώνει πως η Διοίκηση συγκεντρώνει τρόφιμα και ρούχα για τον ίδιο σκοπό. Επιπλέον, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ Μεσσηνίας διοργανώνουν συναυλία συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, την Παρασκευή 20 του μήνα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. 

 

Πιο αναλυτικά, χθες ο γραμματέας του Ε.Κ. Γιώργος Κανέλλος γνωστοποίησε ότι από χθες και μέχρι την επόμενη Παρασκευή το βράδυ 20 του μήνα, στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου συγκεντρώνονται βρεφικός και άλλος ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και βρεφικό γάλα σε σκόνη. Λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ. Παναγιώτης Κουφαλάκος καλούσε εκ μέρους του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ τα σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών και το λαό της περιοχής να εκφράσει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες «που κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τις χώρες τους εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων». Επίσης απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε καλλιτέχνη και μουσικό συγκρότημα του νομού, όπου και αν ανήκει πολιτικά, συμφωνεί ή δεν συμφωνεί με το ΠΑΜΕ να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 6975-884064 (Γιώργος Κουφαλάκος), ανεξάρτητα το είδος μουσικής που υπηρετεί.

Οσο για τα είδη πρώτης ανάγκης, θα συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της συναυλίας αλλά και το διάστημα από την ερχόμενη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 του μήνα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι και 7 με 8 το απόγευμα. 

Τα προϊόντα (λάδια, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, κουβέρτες, ρούχα για βρέφη παιδιά και ενήλικες, παπούτσια, κάλτσες, παιχνίδια αλλά όχι πολεμικού χαρακτήρα, μπάλες, φάρμακα που συντηρούνται εκτός ψυγείου) θα παραδοθούν στο Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

Ν.Κ.