Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 20:00

Συνεδρίασε στην Καρύταινα η Περιφερειακή Ενωση Τριτέκνων Πελοποννήσου

Συνεδρίασε στην Καρύταινα η Περιφερειακή Ενωση Τριτέκνων Πελοποννήσου

Η 10η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου (ΠΕΤΠ) έγινε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στην Καρύταινα με την οργάνωση του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεγαλόπολης «Ο Αρκάς».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Χρήστος Κορομηλάς πρόεδρος της ΠΕΤΠ και του Συλλόγου Μεσσηνίας, Γεωργία Τσαντήλα πρόεδρος του Συλλόγου Κορινθίας, Κωνσταντίνος Καμπούρος πρόεδρος του Συλλόγου Τρίπολης και όμορων δήμων, Χαρούλα Βελισσάρη - Βαδάκογλου πρόεδρος του Συλλόγου Λακωνίας και Δημήτριος Μπάζιος πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλόπολης. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε η αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (Π.Ο.Τ.) και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής Μαρία Ναυροζίδου. 

Εκεί έγινε ενημέρωση από την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας για τις συναντήσεις μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με την κ. Φωτίου (επισιτιστικό πρόγραμμα), τον κ. Κουρουμπλή και τον κ. Κατρούγκαλο για θέματα που άπτονται των υπουργείων τους. Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση ήταν: η καθυστέρηση στην πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος, η αυξημένη φορολογία, οι κοινωνικές δράσεις, το δημογραφικό, η διατήρηση του Ελληνισμού και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το επισιτιστικό πρόγραμμα και οι εκπτώσεις των ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε: συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με θέμα τον σχεδιασμό πολιτικών που θα έχουν στόχο την υποστήριξη των πολυμελών οικογενειών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, καθώς και διοργάνωση ημερίδας στην Τρίπολη για το δημογραφικό και το ασφαλιστικό. Επίσης, αποφασίστηκε η συνεργασία των συλλόγων για την  εύρεση πόρων – τροφίμων για την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων τρίτεκνων οικογενειών και η δημιουργία ενιαίας κάρτας των συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.