Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 20:01

Στον Πάρνωνα ο ΕΟΣ Καλαμάτας

Στον Πάρνωνα ο ΕΟΣ Καλαμάτας

Στον Πάρνωνα θα ανέβει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας αυτό το Σάββατο. Τελικός στόχος είναι η κορυφή Μεγάλη Τούρλα, με αφετηρία το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης. Οι ήπιες κλίσεις και τα καλοστρωμένα μονοπάτια στο μεγαλύτερο μήκος τους, καθιστούν την εξόρμηση κατάλληλη για όλους με κάποιο επίπεδο καλής φυσικής κατάστασης που θα ήθελαν να γνωρίσουν μια περιπέτεια στο βουνό.

Η αναχώρηση θα γίνει από τις εγκαταστάσεις του ΕΟΣ Καλαμάτας το Σάββατο στις 4.30 μ.μ.. Η άφιξη στον ορεινό οικισμό Βαμβακού αναμένεται να γίνει στις 7.30 μ.μ. της ίδιας μέρας. Προαιρετικά, μπορεί να γίνει νυχτερινή ανάβαση από τη Βαμβακού σε καταφύγιο, μέσα σε 1.30 - 2 ώρες από τα 940 μ. στα 1.450 μ. (απαραίτητος ο ορειβατικός φακός μεγάλης φωτεινότητας για νυχτερινή κίνηση).

Δυστυχώς λόγω της εύκολης προσβασιμότητας του καταφυγίου υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα και δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη κράτηση θέσεων. Ετσι, οι συμμετέχοντες θα κατασκηνώσουν δίπλα σε αυτό. Θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης εγκαταστάσεων του καταφυγίου (τουαλέτες), καθώς και φαγητού. Απαραίτητα είναι: υπόστρωμα και καλός υπνόσακος (3 εποχών συνιστάται) καθώς και ισοθερμικά εσώρουχα, μπουφάν με μόνωση, ελαφριά γάντια και σκούφος. Αντίσκηνα παρέχονται από το σύλλογο.

Την Κυριακή η ανάβαση στην κορυφή θα γίνει μέσω του οροπεδίου του Κάμπου, μέσα σε 3 - 3.30 ώρες από τα 1.450 στα 1.940 μ. υψόμετρο. Η επιστροφή στο καταφύγιο θα γίνει από την ίδια διαδρομή. Ο βαθμός δυσκολίας είναι 3.

Δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται έως αύριο βράδυ. Για πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί στα γραφεία του ΕΟΣ κάθε βράδυ μετά τις 9 μ.μ. (27210 97733) και στο τηλέφωνο του αρχηγού: 6936-668925 (αυστηρά 10 - 12 μ.μ.).