Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2015 19:28

Ραδιοφωνικά σποτ για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Δυο ραδιοφωνικά σποτ ευαισθητοποίησης παρουσιάζει το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Καλαμάτας, με αφορμή αύριο την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στόχος τους είναι να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι η αναπηρία είναι μόνο ένα κομμάτι από τη ζωή ενός ανθρώπου και ότι τελικά όλοι οι άνθρωποι, με αλλά και χωρίς αναπηρία, μοιάζουμε περισσότερο μεταξύ μας από ό,τι διαφέρουμε. 

Στο πρώτο σποτ τα μέλη του ΚΕΦΙΑΠ μοιράζονται με τους ακροατές τα όνειρά τους και τα συναισθήματά τους, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να είναι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που ατενίζει με αισιοδοξία και θέληση τη ζωή. Το δεύτερο σποτ ξεκινά με τη φράση «Για πολλούς αναπηρία είναι…» περιγράφοντας τη γενικότερη τάση να εστιάζεται η προσοχή στο έλλειμμα και στο πώς το αντιμετωπίζει ο ίδιος ο άνθρωπος. Στη συνέχεια όμως τα μέλη του ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας ανοίγουν το κάδρο εστίασης, φωτίζουν τα κοινωνικά εμπόδια και τις ανισότητες που μεγεθύνουν το έλλειμμα, δείχνουν την κοινωνική ευθύνη και ζητούν τη βοήθεια των πολιτών για συμμετοχή στον περιορισμό και την εξάλειψή τους.