Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 21:44

“Η Ελληνική μόδα ανά τους αιώνες” από το Μουσικό Καλαμάτας στις Βρυξέλλες

“Η Ελληνική μόδα ανά τους αιώνες” από το Μουσικό Καλαμάτας στις Βρυξέλλες

Για δεύτερη φορά στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εξωστρέφειας - και πέρα από το κοινό της Καλαμάτας. Αυτή τη φορά, ο Σύλλογος θα παρουσιάσει ένα πρότζεκτ με θέμα “Η Ελληνική μόδα ανά τους αιώνες”, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του μεγάλου fashion show της πόλης των Βρυξελλών, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του “A Discovering Network asbl” και θα γίνει σήμερα και αύριο στο Maison du Peuple in Saint Gilles με τίτλο “Greek Fashion and Design Meets Belgium”.

Αυτό στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας πολιτιστικών κι επιχειρηματικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου, με επίκεντρο τη μόδα και το σχέδιο. Είναι επίσης μια πρωτοβουλία ανάδειξης της αλληλεγγύης μεταξύ των Βέλγων και των Ελλήνων που ζουν στο Βέλγιο.

Η πρώτη επίσκεψη του Συλλόγου στις Βρυξέλλες έγινε πριν κάποιους μήνες, την Παγκόσμια Ημέρα Ευρώπης, όπου μαζί με το Μεσσηνιακό "Λάδι βιώσας” εκπροσώπησαν την χώρα μας στις εκδηλώσεις, με μεγάλη επιτυχία.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων στο σόου μόδας συμμετέχει με περισσότερα από 20 μέλη του να παίρνουν μέρος στα σχετικά γυρίσματα. Την ευθύνη/σύλληψη της ιδέας έχει ο Γιώργος Ηλιόπουλος, τα πλάνα τράβηξε ο Ανδρέας Καρασπήλιος και τα κοστούμια σχεδίασε η Αγγελική Σάμπαλη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις (στην Πρεσβεία Ελλάδας, με την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή κ.α), γευσιγνωσίες, γνωριμία με τους 40 περίπου σχεδιαστές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, pop up shops – προϊόντα σχεδιαστών (υπεύθυνες των οποίων είναι οι Μεσσήνια Φώφη Νικολαΐδη και η Θίσβη Εκμετζόγλου - Newson και άλλα.

Το "Α Discovering Network asbl" είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός προωθεί τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό.