Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 15:16

Διαμαρτυρία γονέων του 15ου Νηπιαγωγείου για το κοινό προαύλιο

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία γονέων του 15ου Νηπιαγωγείου για το κοινό προαύλιο

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν χθες το πρωί οι γονείς των μαθητών του 15ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας για το ότι σε λίγο διάστημα τα παιδιά τους θα έχουν κοινό προαύλιο με τους μαθητές του 11ου, το οποίο θα στεγαστεί ακριβώς δίπλα. 

Το 15ο Νηπιαγωγείο είναι πίσω από το 13ο Δημοτικό στα Λέικα. Εκεί δίπλα του έχουν στηθεί τα λυόμενα που θα στεγάσουν το 11ο Νηπιαγωγείο, το παλιό κτήριο του οποίου είχε κριθεί ακατάλληλο. Οι γονείς είδαν μία μέρα να έρχεται η μπουλντόζα του δήμου και να γκρεμίζει τη μάντρα του 15ου. Οι ίδιοι ενοχλήθηκαν και για το ότι δεν είχαν ενημέρωση για τα έργα και για το ότι τα έργα έγιναν ενώ λειτουργούσε το σχολείο. Τα δύο νηπιαγωγεία πλέον θα έχουν κοινή είσοδο (με κουδούνι). Οι γονείς του Συλλόγου είπαν πως υπήρχαν λύσεις για να χτιστεί ξεχωριστή είσοδος, είτε από το δημοτικό δίπλα, είτε από την παρακείμενη Εκκλησιαστική Σχολή. Η Μητρόπολη Μεσσηνίας δεν είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο, όπως πρόσθεσαν. Το προαύλιο του 11ου Νηπιαγωγείου είναι μικρό και έχει τσιμέντο, γεγονός που κάνει τους γονείς να πιστεύουν πως όλα τα παιδιά θα συνωστίζονται στο προαύλιο του 15ου, που έχει χαλίκι. "Είναι όμως μικρό για να χωρέσει 100 παιδιά και έχει μόνο μία τσουλήθρα και 2 τραμπάλες, πού θα παίζουν όλα; Είναι επικίνδυνο για την ασφάλειά τους" λένε χαρακτηριστικά. Χτες κάλεσαν στο γραφείο του δημάρχου και ζήτησαν ραντεβού με τον ίδιο. 

Για τις εργασίες αυτές και την προσωρινή μεταστέγαση του 11ου ο Δήμος είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση: "Συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας, ενισχυμένο με υπαλλήλους πεντάμηνης θητείας, σκυροδέτησε βάση από μπετόν, για να μπουν λυόμενα για τη στέγαση του 11ου Νηπιαγωγείου. Σημειώνεται ότι το 11ο Νηπιαγωγείο μετακινείται επειδή το κτήριο όπου τώρα στεγάζεται, έχει κριθεί ακατάλληλο και η στέγασή του προσωρινά θα γίνει σε λυόμενα βαρέως τύπου, που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν για τη στέγαση του 8ου Δημοτικού Σχολείου". Η ανακοίνωση έκλεινε σημειώνοντας πως θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα σχετικά με τη διασφάλιση απολύτως ευνοϊκών συνθηκών για τη λειτουργία του μεταστεγαζομένου 11ου Νηπιαγωγείου.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER