Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 09:29

Βράβευση μαθητριών Γυμνασίου Γαργαλιάνων 

Βράβευση μαθητριών Γυμνασίου Γαργαλιάνων 

Η ομάδα «Ασπρο Μαύρο» του Γυμνασίου Γαργαλιάνων πήρε βραβείο  καλύτερης καλλιτεχνικής δημιουργίας στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα» - και η εκδήλωση της βράβευσης έγινε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Στην ομάδα «Ασπρο Μαύρο» του Γυμνασίου Γαργαλιάνων συμμετέχουν οι μαθήτριες Χαρά Βακαλοπούλου-Μπουντουβά, Τάνια Γεωργακοπούλου, Ελσα Θανασουλοπούλου, Κωνσταντίνα Ντασάκη και Παναγιώτα Πανταζή.

Για το πρόγραμμα «Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό» υπεύθυνες στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων είναι οι καθηγήτριες Ιωάννα Τσαγκάρη και Βασιλική Παπαχριστοφίλου. Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. 

Στον διαγωνισμό, συμμετείχαν μαθητές της Ε' - ΣΤ' Δημοτικού και όλων των τάξεων Γυμνασίου, από ολόκληρη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας το σημαντικό και επίκαιρο κοινωνικό θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Συνολικά έλαβαν μέρος 1.689 μαθητές από 203 σχολεία σε 112 πόλεις, έχοντας την υποστήριξη και τη συμβολή 223 εκπαιδευτικών. Οι εργασίες των μαθητών στάλθηκαν σε μορφή βίντεο ή παρουσίασης και έφτασαν συνολικά τις 380. 

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία αρχικά να ενημερωθούν και στη συνέχεια να εκφράσουν με τον δικό τους τρόπο τη στάση τους απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό.