Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 08:46

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα γελάδια στον Ταΰγετο

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα γελάδια στον Ταΰγετο

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση στα χωριά του Ταϋγέτου, όπου αλωνίζουν δεκάδες αδέσποτα γελάδια, που προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες και τρομάζουν τους κατοίκους.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη στην Αρτεμισία, όπου, όπως περιγράφει ο πρόεδρος του χωριού Νικήτας Σάλμας, τα ζώα δεν έχουν αφήσει φράχτη για φράχτη, καθώς δε βρίσκουν στο βουνό τροφή και ρημάζουν τους μπαξέδες και τις καλλιέργειες.

"Αμα πέσουν χιόνια θα κατέβουν όλα στα χωριά" λέει με ανησυχία καθώς γνωρίζει τις συνέπειες που υπάρχουν από τ' αδέσποτα κάθε χειμώνα. Αυτές τις ημέρες μάλιστα πέρα από τις πολλές ζημιές οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να υποστούν και αφόρητη δυσοσμία από ένα νεκρό ψόφιο ζώο, πιθανότατα θύμα αγριογούρουνου, εικάζει, σχολιάζοντας μάλιστα πως τα γελάδια κάνουν περισσότερες ζημιές από τα αγριογούρουνα.

Θυμίζει δε πως έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν πολλές δεσμεύσεις εκπροσώπων αρμοδίων φορέων και Αρχών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όμως, παρατηρεί πως κανένας δεν έχει κάνει τίποτα, παρά τις συσκέψεις που έχουν γίνει στον δήμο, την Εισαγγελία και τα αρμόδια υπουργεία.

Να θυμίσουμε πως τις προηγούμενες ημέρες αγανάκτηση κι έντονη ανησυχία εξέφρασε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λαδά Μιχάλης Αντωνόπουλος, ζητώντας επιτέλους να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς.

Κ.Δ.