Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 08:37

Ο ΓΟΕΒ ζητεί λεφτά για κανάλι χωρίς νερό

Ο ΓΟΕΒ ζητεί λεφτά για κανάλι χωρίς νερό

Για το ΓΟΕΒ διαμαρτύρεται ο παραγωγός Γιώργος Κορομηλάς, σημειώνοντας ότι του ζητούν να πληρώσει χωρίς να του έχουν βάλει νερό.

Οπως μας ενημέρωσε, έχει αγοράσει από το 2009 ένα κτήμα στον Αρι, στα όρια με την Ανθεια. Το κανάλι που είναι γύρω από το κτήμα του, δεν έχει νερό και δεν είχε για χρόνια ή δεν είχε ποτέ, λόγω των ανάποδων κλίσεων από την κατασκευή του. Τώρα λόγω της φθοράς των χρόνων είναι και σπασμένο

Ωστόσο, σημείωσε ότι ο ΓΟΕΒ τον καλεί να πληρώσει και ας μην του παρέχει νερό. Για να μην του ξεραθούν οι ελιές του ποτίζει με μηχανή από άλλο, κεντρικό κανάλι που βρίσκεται πιο μακριά, με μεγαλύτερο κόστος και περισσότερη ταλαιπωρία

«Το κτήμα αυτό έχει και ένα ακόμα πρόβλημα», μας είπε ο Γ. Κορομηλάς και εξήγησε: «Στα χαρτιά του ΓΟΕΒ δεν φαίνεται να ανήκει σε μένα, γιατί πριν από μένα επιχείρησε να το αγοράσει άλλος άνθρωπος που είχε κάνει προσύμφωνο με τον ιδιοκτήτη του. Αυτό το προσύμφωνο έχει ο ΓΟΕΒ και δεν δέχεται τα δικά μου συμβόλαια. Και για να μου κάνει τη μεταβίβαση, με καλεί να πληρώσω τα πάγια τέλη του ενδιάμεσου ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν πλήρωσε γιατί ποτέ δεν καλλιέργησε το κτήμα και ποτέ δεν χρησιμοποίησε το νερό του δικτύου του ΓΟΕΒ».

Επιπλέον, ο Γ. Κορομηλάς παρατήρησε ότι «τα κανάλια είναι ακαθάριστα. Μπροστά από το κτήμα μου το καθάρισα εγώ, για να προστατεύσω την περιουσία μου, για να μην πιάσει φωτιά. Και ο ΓΟΕΒ μου έκανε παρατήρηση, γιατί το καθάρισα, αφού δεν είναι ιδιοκτησία μου, αλλά κοινόχρηστο. Καθαρισμό που θα έπρεπε να κάνει ο ίδιος ο οργανισμός και δεν έκανε».

Γ.Σ.