Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 17:53

Συνάντηση εκπαιδευτικών του προγράμματος Erasmus+ KA2 

Στη στρατηγική σύμπραξη Erasmus+ KA2 με θέμα "Math-GAMES - Games And Mathematics in Education for Adults" συμμετέχει το 2ο Γυμνάσιο Μεσσήνης. Η σύμπραξη έχει ως στόχο να συντάξει μια συλλογή και έναν οδηγό μεταφρασμένα σε 9 γλώσσες, με σκοπό να δώσει απαντήσεις σε 2 καίρια ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώνει τις αριθμητικές δεξιότητες:

1. Πώς μπορούμε να μειώσουμε το ποσοστό των ανειδίκευτων ατόμων ώστε να προωθήσουμε την κοινωνική ενσωμάτωση και συμμετοχή τους στην κοινωνία μας; 2. Πώς μπορούμε να διασώσουμε παραδοσιακά και δημοφιλή παιχνίδια διαφορετικών χωρών;

Συνολικά, η σύμπραξη θα δώσει παραδείγματα ορθής πρακτικής και συμβουλές για τη δημιουργία σεμιναρίων εκμάθησης της αριθμητικής, με τη χρήση παραδοσιακών παιχνιδιών σε άτομα κανονικής και χαμηλής ικανότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης έγινε στην Καλαμάτα το διάστημα 26 - 28 Φεβρουαρίου η 2η συνάντηση του προγράμματος, στην οποία συμμετείχαν 11 εκπαιδευτικοί από την Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Ρουμανία, Γαλλία, Τουρκία.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα. Ολοι οι εταίροι παρουσίασαν τις εργασίες τους και παρουσιάστηκε από το συντονιστή το προσχέδιο για την υλοποίηση του πρώτου στόχου τού προγράμματος, που είναι ένα βιβλίο με παραδοσιακά παιχνίδια που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση βασικών αριθμητικών εννοιών. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι την επόμενη συνάντηση τον Ιούνιο στη Ρουμανία.

Οι εργασίες του Σαββάτου έγιναν σε αίθουσα που παραχώρησε το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης "Αριάδνη".