Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 09:28

Διαμαρτυρία για κεραία κινητής τηλεφωνίας 

Διαμαρτυρία για κεραία κινητής τηλεφωνίας 

Οι κάτοικοι του Κουταλά και της ευρύτερης περιοχής αντιδρούν στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της Cosmote, στο ύψωμα πάνω από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας με την εντυπωσιακή θέα προς την Καλαμάτα και το Μεσσηνιακό Κόλπο.

Χθες το πρωί απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο ύψωμα και δεν επέτρεψαν σε μηχάνημα να περάσει. Στο σημείο βρέθηκαν και δύο αξιωματικοί της Αστυνομίας που κατέγραψαν το περιστατικό και αποχώρησαν.

«Η κεραία θα δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία μας και θα καταστρέψει το περιβάλλον», είπε ο Λεωνίδας Θούας, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουταλά. Παρατήρησε ότι η επιχείρηση εγκατάστασης της κεραίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, ενημερώνοντας πως υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις - ψηφίσματα κατά της εγκατάστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, το Μάιο του 2009. Μάλιστα, τα δύο Συμβούλια έχουν ζητήσει την εγκατάσταση της κεραίας στο ύψωμα, βορειοανατολικά του Κουταλά και σε απόσταση ασφαλείας για την υγεία των κατοίκων.

Ο γιατρός - παθολογοανατόμος Βασίλης Μπόμπας είπε ότι λόγω της ιδιότητάς του ξέρει για το θέμα της επίδρασης των κεραιών και σημείωσε πως «με την υγεία των ανθρώπων δεν παίζουμε».

 Γ.Σ.