Τρίτη, 05 Απριλίου 2016 15:26


Βραβείο σε καθηγητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας 

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοίνωσε το Σάββατο 2 Απριλίου, στην ετήσια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τα ετήσια βραβεία του σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, που με τη δράση τους καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία σε δημιουργούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους, για βιβλία έκδοσης 2015.

Μεταξύ των βραβευθέντων και δύο καθηγητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, που πήραν το δεύτερο βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος», το οποίο απονέμεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε ειδικότητας, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη φιλαναγνωσία και τη νεανική λογοτεχνία. Το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στους Δέσποινα Θεοδοσάκη και Γεώργιο Τσάλτα, καθηγητές στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας. Αθλοθέτης ήταν οι Εκδόσεις Ψυχογιός και το έπαθλο βιβλία αξίας 300 ευρώ.

Το βραβείο αυτό σίγουρα αποτελεί μια σημαντική διάκριση τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για όλο το σχολείο, όπως και αναγνώριση των πολύ σημαντικών δραστηριοτήτων, που γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας, με τις συχνές παρουσίες συγγραφέων αλλά και τη λειτουργία της βιβλιοθήκης του σχολείου, που αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη και την περιοχή. Οι συγκεκριμένοι δε καθηγητές έχουν δώσει την ψυχή τους για να στηθεί όλο αυτό και να μπορέσει να προχωρήσει κάνοντας το χώρο του σχολείου ανοιχτό στην τοπική κοινωνία.

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση απονομής των βραβείων  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο υφυπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο σύμβουλος και επικεφαλής του Μορφωτικού Τμήματος της Βραζιλίας Φλάβιο Γκόλντμαν.
Κ.Μπ.