Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 19:24

Ανταλλαγή σπόρων στο αγρόκτημα Φοίφα

Γράφτηκε από την

Η 8η τοπική ανταλλαγή σπόρων θα γίνει την Κυριακή 11 π.μ. - 4 μ.μ. στο Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον ΕΛΓΟ "Δήμητρα" και την Πανέλληνια Ενωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΚΠΕ) Πελοποννήσου. Οσοι σποροφύλακες, αλλά και φίλοι και υποστηρικτές επιθυμούν, μπορούν να ετοιμάσουν και να φέρουν στην γιορτή εδέσματα για ένα συλλογικό τραπέζι.

Στη γιορτή καλούνται οι σποροφύλακες να φέρουν τα σποράκια τους, είτε συσκευασμένα εκ των προτέρων για την γιορτή, είτε συνολικά την ποσότητα, με αναγραμμένα στο φάκελο το είδος του σπόρου, την χρονολογία συγκομιδής, αλλά και το όνομα του σποροπαραγωγού. Οσοι δεν έχουν να φέρουν σπόρους, μπορούν να πάρουν, απλά καλούνται κάποια στιγμή να επιστρέψουν πίσω στην τράπεζα παραδοσιακό σπόρο. Οσοι έχουν πρόσβαση ή διαθέτουν ξερικές ποικιλίες, μπορούν να τις φέρουν, καθώς αυτές θα αποσταλούν σε ομάδες σποροφύλαξης στη Συρία. Η Συρία, μια χώρα, με ιδιαίτερα πλούσια και σπάνια βιοποικιλότητα πλέον αντιμετωπίζει επισιτιστικό πρόβλημα, καθώς λόγω του πολέμου, δεν υπάρχει πιά πρόσβαση σε σπόρους.

Στη γιορτή θα γίνουν ενημερώσεις σχετικά: με τη νέα νομοθεσία για πολλαπλασιαστικό υλικό από τον γεωπόνο Παναγιώτη Κάτσαρη, με την παραδοσιακή φύτευση εποχικών λαχανικών από την Χριστίνα Καραλέκα βιοκαλλιεργήτρια. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.