Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 16:54

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού σήμερα στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του ασφαλιστικού σήμερα στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα γίνει από το Εργατικό Κέντρο, την ΑΔΕΔΥ και το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας σήμερα στην κεντρική πλατεία στις 7 μ.μ.

Το ΕΚΚ κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του: "Ο οδοστρωτήρας του ασφαλιστικού, οι δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, η φοροεπιδρομή και γενικότερα τα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν δυσβάστακτο το παρόν και αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων που δεν αντέχουν να σηκώνουν στις πλάτες τους άλλα βάρη. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τα προηγούμενα και να ακυρώσουμε τα χειρότερα. Αντοχές για νέα μέτρα δεν υπάρχουν. Η ΓΣΕΕ και το ΕΚΚ έχουμε λάβει απόφαση για 48ωρη γενική απεργία η οποία θα γίνει όταν τα τεχνάσματα τελειώσουν και κατατεθεί στη Βουλή τελικό νομοσχέδιο για ψήφιση".               

Το δικό της "αγωνιστικό χαιρετισμό" γνωστοποιεί η Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Μεσσηνίας και ο επίτιμος πρόεδρος Θεόδωρος Μπαζίγος: "Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη συνεχιζόμενη λιτότητα και αυτής της κυβερνήσεως, όπως και των προηγούμενων, που έχουν εξαθλιώσει όλες τις κοινωνικές ομάδες των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας τους. Λέμε όχι! Σε αυτή τη νέα επέλαση που επιδιώκει η κυβέρνηση στην ψήφιση του νέου φορολογικού νόμου - παγίδα, που επιβαρύνει με ακόμη πρόσθετους φόρους τον ελεύθερο επαγγελματία και κάθε Ελληνα φορολογούμενο. Λέμε όχι! Στη νέα επέλαση της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νόμου".

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο συλλαλητήριο απευθύνει και η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας. "Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η δική μας στάση και οι αντιδράσεις μας μπορεί να κρίνουν πολλά. Οπως ήδη γνωρίζετε, η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το οποίο  οδηγεί σε ασφαλιστικό μεσαίωνα. Είναι επίσης γνωστό ότι η  συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών θα βγει στη σύνταξη στα 67. Φοβούνται τις αντιδράσεις των εργαζομένων και γι' αυτό η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει τις ημέρες των  διακοπών του Πάσχα. Εφτασε όμως η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας. Ηρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ισοπέδωση και των τελευταίων κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να απαντήσουμε μαζικά, ενωτικά, συναδελφικά, να πάμε όλοι μαζί. Η λογική της ανάθεσης πρέπει να ηττηθεί, η απογοήτευση και η αδιαφορία να μετατραπούν σε συμμετοχή και κοινή δράση" αναφέρει το κάλεσμα των καθηγητών.