Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 20:40

Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας: "Δουλειές ΝΑΤΟ - κυβέρνησης νέοι κίνδυνοι για το λαό"

Επισημαίνουμε την σημασία της διπλής συνάντησης του γ.γ. του ΝΑΤΟ  Γ. Στόλντεμπεργκ στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο.   

Είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ πρόκειται για λυκοσυμμαχία.

Τέτοιες επισκέψεις -όπως έχει δείξει προηγούμενη πείρα- σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, μόνο για το καλό του ελληνικού  λαού δεν είναι. Γίνονται στο έδαφός μας για την όξυνση των αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ, με υπόβαθρο τις συνεχιζόμενες σοβαρές δυσκολίες εξόδου από την παρατεινόμενη καπιταλιστική κρίση σε μεγάλο εύρος χωρών σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα οξύνεται η κατάσταση με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων σε άθλιες συνθήκες, σε συνδυασμό με τις συνεχείς προκλητικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου υπό την «επίβλεψη» του ΝΑΤΟ. Τα συγχαρητήρια του γ.γ. του ΝΑΤΟ για την «συνέπεια» της Ελλάδας στις δαπάνες πάνω από 2% του ΑΕΠ είναι αποκαλυπτικό για το άγριο χαράτσωμα του ελληνικού λαού, προκειμένου να στηρίζονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι της λυκοσυμμαχίας. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με τη Ρωσία.

Είναι στο στάδιο της προετοιμασίας για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ -τον Ιούλη- θα πάρουν τη μορφή των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Η βάση της Σούδας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δολοφονικών ΝΑΤΟϊκών σχεδίων που είναι νέοι θανάσιμοι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό.  

Επιβεβαιώνεται από τον γ.γ. ότι η παρουσία του  ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τάχα για το προσφυγικό γίνεται για την επέκταση και διασύνδεση των στρατιωτικών δυνάμεων στη Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα, σε ανταγωνισμό με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, προς έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν προστατεύει σε τίποτα τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις αλλά στην πραγματικότητα «νομιμοποιεί» το «γκριζάρισμα» που επιχειρεί η Αγκυρα.