Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 16:44

Σκάφος αναψυχής ερευνά το Λιμενικό στην Κυπαρισσία

Σκάφος αναψυχής ερευνά το Λιμενικό στην Κυπαρισσία

Υπό στενή  παρακολούθηση από το Λιμενικό Σώμα και με απαγόρευση άδειας απόπλου λόγω μηχανικής βλάβης βρίσκεται πολυτελές σκάφος αναψυχής που έχει δέσει στο λιμάνι της Κυπαρισσίας από την Παρασκευή. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν είναι τόσο η μηχανική βλάβη όσο οι επιβαίνοντες που έχουν κινητοποιήσει τις λιμενικές αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος επιβαίνουν ένας Σύρος με 6μηνη άδεια παραμονής, την οποία έχει λάβει από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας και ένας Ιρακινός που είναι καπετάνιος. 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ίδιοι δηλώνουν ότι βρίσκονται σε βόλτα αναψυχής στα ελληνικά χωρικά ύδατα με το συγκεκριμένο σκάφος που είναι υπό αμερικανική σημαία αλλά τουρκικών συμφερόντων, ωστόσο τα έγγραφα που έφεραν μαζί τους είναι σε αντίγραφα και μένει να εξακριβωθεί η γνησιότητά τους.

Συγκεκριμένα το σκάφος την Παρασκευή έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Στομίου Φιλιατρών, όταν κάλεσε σε βοήθεια καθώς είχε υποστεί μηχανική βλάβη. Από εκεί με αλιευτικό σκάφος ρυμουλκήθηκε μέχρι το λιμάνι της Κυπαρισσίας και μπήκε στο μικροσκόπιο των λιμενικών αρχών, καθώς μπορεί να δηλώθηκε ότι κάνει βόλτα αναψυχής ωστόσο επιβαίνοντες και σκάφος εξετάζονται εξονυχιστικά. Στο σκάφος έχει απαγορευτεί η άδεια απόπλου λόγω μηχανικής βλάβης και επιτηρείται επί 24ώρου βάσεως από το Λιμενικό, ενώ εξετάζονται όλα τα έγγραφα και η γνησιότητά τους.

Κ.Μπ.