Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 15:57

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: “Να δοθεί λύση στο πρόβλημα πρόσβασης στα κτήματα” 

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: “Να δοθεί λύση στο πρόβλημα πρόσβασης στα κτήματα” 

Λύση για το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τις προσβάσεις στα αγροκτήματα στην περιοχή των Γαργαλιάνων, που κατασκευάζεται ο νέος δρόμος Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης με έγγραφό του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τονίζοντας παράλληλα πως αν δεν υπάρξει σύντομα λύση, θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις εργοταξίων και παύση των εργασιών.

Στην επιστολή τους προς την Περιφέρεια σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος βαίνει προς την ολοκλήρωσή του. Με έκπληξη ο αγροτικός πληθυσμός της πόλης μας πληροφορήθηκε ότι θα είναι κλειστός, δηλαδή ότι οι κάθετοι αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν στα χωράφια μας θα αποκλειστούν, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά πολύ η χιλιομετρική απόσταση από αυτά. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση, παρά μόνον μέσα από ξένες ιδιοκτησίες.

Αποτέλεσμα: Αύξηση του κόστους παραγωγής μας σε εποχές δύσκολες για την ελληνική γεωργία. Να σημειωθεί δε ότι οι θιγόμενοι αγρότες, οι οποίοι είναι ανάστατοι, και είναι πάρα πολλοί, μικρό δείγμα το οποίο σας επισυνάπτουμε.

Ερώτημα:

Γιατί στη μελέτη του έργου, ενώ ο δρόμος είναι εθνικός διασχίζοντας μια καθαρά αγροτική περιοχή, και ενώ είναι χαρακτηρισμένος κλειστός δεν φτιάχτηκε με παράλληλους αγροτικούς δρόμους από την μια και την άλλη πλευρά του κεντρικού, όποτε δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Η πρότασή μας:

Ανοιχτός ο δρόμος, για όλους τους κάθετους αγροτικούς δρόμους, με λήψη προληπτικών μέτρων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Εναλλακτικά: Κατασκευή έστω και τώρα από την μια και την άλλη πλευρά του κεντρικού, παράλληλων αγροτικών δρόμων, εκεί που δεν είναι δυνατόν να φτιαχτούν (γεφύρια και πρανή) να αφεθούν ελεύθεροι αγροτικοί δρόμοι.

Σαν Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων εκπροσωπώντας τον αγροτικό κόσμο της πόλης μας επισημαίνουμε το πρόβλημα και μάλιστα προτείνουμε λύσεις. Εάν εσείς προτείνετε κάτι καλύτερο, ευχαρίστως να το δεχτούμε. Αρκεί να είναι λύση.

Πρέπει επιπλέον να σας ενημερώσουμε ότι οι αγρότες μας είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για την εξέλιξη. Εάν δεν έχουμε σύντομα λύση του προβλήματος, προβλέπουμε δυναμικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις εργοταξίων και παύση των εργασιών. Περιμένοντας απάντησή σας οπωσδήποτε εντός της εβδομάδας».

Κ.Μπ.