Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 21:26

Οι κάτοικοι της Γλυφάδας για το Σουληνάρι - Κορυφάσιο 

Αντιδρούν έντονα οι κάτοικοι της Γλυφάδας Πυλίας (Καραμανώλη) στα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει στο χωριό τους, το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο. 

Μετά το υπόμνημα διαμαρτυρίας που έστειλαν την περασμένη εβδομάδα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, χθες πολλοί κάτοικοι με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο, συναντήθηκαν στο χώρο του έργου, στη Γλυφάδα, με τον προϊστάμενο της διευθύνουσας υπηρεσίας Γιάννη Γέρουλα, τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου Δημήτρη Ιωακείμ, και τη μηχανικό της υπηρεσίας Γιάννα Κοντογιαννοπούλου.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του υπουργείου υποσχέθηκε ότι θα προσανατολίσει την εκτέλεση και την πορεία του έργου, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται και σε διάστημα 3 μηνών να έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο τμήμα Κρεμμύδια - Γλυφάδα. Επίσης, από το υπό κατασκευή τμήμα Γλυφάδα - Ικλαινα - Κορυφάσιο δεν θα αποξηλωθεί ο ασφαλτοτάπητας μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο Γλυφάδα - Κρεμμύδια. Συμφωνήθηκε, επίσης, να επαναληφθεί η σύσκεψη μετά από 1 με 1,5 μήνα για να εξεταστεί και πάλι η κατάσταση.

Στο υπόμνημα που έστειλαν και το οποίο παρέδωσαν χθες στα στελέχη του υπουργείου, μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι «αρκετοί κάτοικοι μπαινοβγαίνουν στα σπίτια τους κυριολεκτικά με κίνδυνο της ζωής τους, διότι υποχρεώνονται να διέρχονται μέσα από το σε πλήρη δράση εργοτάξιο, στο οποίο κινούνται και εργάζονται βαριά χωματουργικά μηχανήματα έργων». Παρατηρούν πως «αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχουμε πνιγεί στην σκόνη και να κινδυνεύει η υγεία μας εμάς και των παιδιών μας. Οταν βρέχει, πιάνει λάσπη και χρειάζεται να φοράμε γαλότσες για να βγούμε από τα σπίτια μας». Ακόμα, επισημαίνουν ότι ταλαιπωρούνται και κάνουν παραπάνω χιλιόμετρα από παρακαμπτηρίους για να πάνε στην Καλαμάτα, την πρωτεύουσα του νομού και στο Χανδρινού, όπου τα παιδιά τους πηγαίνουν σε φροντιστήρια.

Ζητούν να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι, όπως εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και «να μην αποξηλωθεί ο ασφαλτοτάπητας Γλυφάδα - Ικλαινα -Κορυφάσιο, και η κατασκευή του έργου να πραγματοποιηθεί κάνοντας τις αναγκαίες προβλεπόμενες διαπλατύνεις και "ρίχνοντας" την κυκλοφορία έτσι που να υπάρχει πάντα ασφαλτοστρωμένη λωρίδα σε κυκλοφορία».