Πέμπτη, 19 Μαϊος 2016 16:54

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στο 2ο Δημοτικό Κυπαρισσίας 

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στο 2ο Δημοτικό Κυπαρισσίας 

Το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά σήμερα και αύριο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας.

Φέτος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν και να επεξεργαστούν τα βιβλία της συγγραφέως Γιώτας Αλεξάνδρου. Τα βιβλία που επιλέχθηκαν να διαβάσουν είναι τα εξής: «Θέλω να γίνω μάγος», «Χάρης και Φάρις», «Φένια η αγαπημένη των ήχων», «Οι νταήδες του βυθού», «Η χειροβομβίδα που ήθελε να είναι σαν τη βίδα» και «Τα κλαδιά της Σοφίας».

Οπως σημειώνει η υπεύθυνη του προγράμματος, δασκάλα Γεωργία Μπελογιάννη: «Η φιλαναγνωσία λειτουργώντας σαν μαγνήτης στη φαντασία των παιδιών, τα παρασύρει σε ένα διαφορετικό ταξίδι προβληματισμού και διδαχής, καθώς μέσα από τα βιβλία, τους δίνεται η δυνατότητα να επεξεργαστούν τα ανθρώπινα συναισθήματα με τις μεταπτώσεις τους και με τα βιωματικά παιχνίδια που γίνονται σε κάθε τάξη, ν' αλλάξουν ρόλους και να έρθουν στη θέση του άλλου, πράγμα πολύ σημαντικό για τους καιρούς που ζούμε, όπου η αλληλεγγύη είναι το πρώτο ζητούμενο για το συνάνθρωπό μας.

Νιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί θεωρούμε ότι και φέτος πετύχαμε το στόχο μας, μέσα από την άμεση ανταπόκριση των μαθητών τόσο  στην ανάγνωση και ανάλυση των εννοιών των βιβλίων, όσο και στις δράσεις που δρομολογήθηκαν από τους δασκάλους τους».

Κ.Μπ.