Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 15:47

Επιτυχημένη ορειβατική συνάντηση στο Μαίναλο 

Γράφτηκε από την
Επιτυχημένη ορειβατική συνάντηση στο Μαίναλο 

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πεζοπόρων από ορειβατικούς συλλόγους όλης της Πελοποννήσου και αρκετούς της Αθήνας, έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 21 - 22 Μάη η 4η ορειβατική συνάντηση του Μαινάλου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων.

Με την υποστήριξη των Δήμων Τρίπολης και Γορτυνίας, των τοπικών συλλόγων της Πιάνας και Ελάτης, και του Συλλόγου Επαγγελματιών Βυτίνας, εκπληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό, ο στόχος της προβολής του δικτύου μονοπατιών του Μαινάλου και της ανάγκης για την προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της ορεινής Αρκαδίας. 

Με την παρουσία των δημάρχων Τρίπολης Δ. Παυλή και Γορτυνίας Ι. Γιαννόπουλου, καθώς επίσης και των προέδρων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης Δ. Γεωργούλη και του ΣΑΟΟ Ν.Δέδε, εγκαινιάστηκε το θαυμάσιο αλλά και ιστορικής σημασίας μονοπάτι από την Πιάνα στο Αρκουδόρεμα, στο Λιμποβίσι έως και την Ελάτη.  

Οι ορειβάτες απόλαυσαν τα φαράγγια του Ελισσώνα και του Αρκουδορέματος, τα ελατόβρυτα δάση του Κεντρικού Μαινάλου και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της Πιάνας της Ελάτης και της Βυτίνας. 


NEWSLETTER