Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 08:17

Εκλεισε το δρόμο σε 20 οικογένειες, γιατί δεν τον αποζημιώνει ο Δήμος Καλαμάτας (βίντεο)

Εκλεισε το δρόμο σε 20 οικογένειες, γιατί δεν τον αποζημιώνει ο Δήμος Καλαμάτας (βίντεο)

Πάνω από 20 οικογένειες δεν έχουν δρόμο να πάνε στα σπίτια τους στο Φραγκοπήγαδο, γιατί ιδιώτης - ιδιοκτήτης κτήματος έκλεισε τον προσωρινό δρόμο που υπήρχε, καθώς δεν τον αποζημιώνει ο Δήμος Καλαμάτας.

Το σοβαρό πρόβλημα προέκυψε χθες το πρωί, όταν ο ιδιοκτήτης έκλεισε με πασσαλάκια τον προσωρινό δρόμο, αφού διαπίστωσε ότι ο δήμαρχος δεν προτίθεται να τον αποζημιώσει για την αξία του κτήματός του, όπως του είχε υποσχεθεί.

Οι κάτοικοι της νέας συνοικίας στο Φραγκοπήγαδο ζητούν να φτιαχθεί ο δρόμος που προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλης της Βόρειας Γειτονιάς, για να μπορούν να πηγαίνουν κανονικά, ανθρώπινα στα σπίτια τους. Σε συγκέντρωσή τους στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα, χθες το μεσημέρι, διαμαρτύρονταν ότι έχουν πληρώσει εισφορά σε χρήμα, από 1 εκ. δραχμές ο καθένας, πριν από αρκετά χρόνια, με την προοπτική να μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Διαφωνούν, όπως είπαν, με την εναλλακτική λύση που σχεδιάζει ο δήμος, με τη δημιουργία στενού δρόμου ανάμεσα σε δύο ελιές, γιατί θα προκαλεί κινδύνους ατυχημάτων. Παρατήρησαν ότι δε δέχονται να πηγαίνουν από τα Λέικα, καθώς είναι μακρύτερα, ενώ και τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο στο 14ο Δημοτικό και το συγκρότημα του Πολυκλαδικού.

Ο ιδιοκτήτης που έκλεισε τον προσωρινό δρόμο, μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το Μάρτιο του 2001 προβλέπεται αποζημίωση για το κτήμα του 12 εκ. δρχ. Ο Δήμος Καλαμάτας, όμως, δεν έχει διανοίξει το δρόμο που προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλης, γιατί, όπως έχει πει ο δήμαρχος, έχει κόστος και ο δήμος δεν έχει τα χρήματα για να τον φτιάξει.

Οι κάτοικοι της περιοχής, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους, ενημέρωσαν τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Ο Μαν. Μάκαρης σημείωσε ότι «πρέπει άμεσα η Δημοτική Αρχή να δει το θέμα και να δώσει τη λύση. Οπως λέει ο δήμαρχος, λεφτά υπάρχουν». Ο σύμβουλος της παράταξής του Κώστας Γεωργακίλας παρατήρησε πως «πρέπει να φτιαχθεί ο δρόμος που προβλέπεται και να μην εφαρμοστούν οι πρόχειρες λύσεις που ετοιμάζονται».

Γ.Σ.