Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 20:32

Καλαμάτα: Αστυνομική κινητοποίηση για να μην συναντηθούν Χρυσή Αυγή - αντιφασίστες (βίντεο)

Καλαμάτα: Αστυνομική κινητοποίηση για να μην συναντηθούν Χρυσή Αυγή - αντιφασίστες (βίντεο)

Σκηνικό έντασης το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Καλαμάτας, καθώς σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων βρέθηκαν συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών κινήσεων.

Οι πρώτοι συγκεντρώθηκαν για την ομιλία του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που τελικά δεν έγινε στο ξενοδοχείο "Rex", αλλά στην πλατεία απέναντι από το δημαρχείο Καλαμάτας, ενώ την ίδια ώρα ξεκίνησε συγκέντρωση αντιφασιστών στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Μιχαλολιάκου ξεκίνησε από την πλατεία η πορεία των αντιφασιστών, τους οποίους όμως έχουν σταματήσει στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού στο "Τριανό" για να μην έρθουν σε επαφή με τους συγκεντρωμένους της Χρυσής Αυγής.

Πάντως λίγο έλειψε να ξεφύγει η κατάσταση, όταν μία ομάδα περίπου 10 ατόμων από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να πλησιάσει πολύ κοντά στους αντιφασίστες, αλλά η παρέμβαση της Αστυνομίας τους περιόρισε. Οι μεν πλησιάζοντας φώναζαν "Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή", ενώ οι αντιφασίστες απάντησα "Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες".

Τα πνεύματα ηρέμησαν γύρω στις 9 μ.μ., όταν είχε διαλυθεί η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και όταν η πορεία των αντιφασιστών έκανε μεταβολή και επέστρεψαν στην κεντρική πλατεία, όπου μετά από λίγο διαλύθηκαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις πάντως παρέμειναν λίγο ακόμα στην περιοχή για την αποτροπή τυχόν... απρόοπτων!