Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 18:11

Στον εισαγγελέα για τη λαϊκή της Κυπαρισσίας 

Στον εισαγγελέα για τη λαϊκή της Κυπαρισσίας 

Αναφορά στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας έφτασαν να κάνουν κάτοικοι που ζουν στην περιοχή δίπλα από το Δημαρχείο της πόλης, όπου κάθε Σάββατο πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που διαμορφώνεται από τη λειτουργία της.

Φυσικά δεν διαμαρτύρονται για τη λειτουργία της αγοράς αλλά για το κομμάτι αυτής που γίνεται στο πάρκινγκ πίσω από το Δημαρχείο, εκεί όπου συγκεντρώνονται επί το πλείστον τσιγγάνοι. Την αναφορά έχουν υποβάλει εδώ και λίγο καιρό επισημαίνοντας τα σοβαρά προβλήματα, που δημιουργούνται και έχουν να κάνουν με παραβατικές συμπεριφορές κλοπών, παραεμπορίου, μόλυνσης, αφού πετάνε ό,τι θέλουν όπου θέλουν και κάνοντας την ανάγκη τους όπου βρουν. Τις περισσότερες φορές κατασκηνώνουν στην περιοχή από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι ακόμη μεγαλύτερα, αφού ξενυχτούν στην ύπαιθρο έξω από τα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι ζητούν να τηρηθεί η νομιμότητα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Και μπορεί στο σημείο να έχουν μπει κάποιες προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες από το δήμο -καθώς το θέμα πριν ένα χρόνο περίπου είχε τεθεί από πολίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο- όμως δεν φαίνεται ότι τις λαμβάνει κανείς υπόψη του.

Αυτό που τονίζουν είναι ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και θα πρέπει να ληφθούν από την πλευρά του δήμου δραστικά μέτρα.

Κ.Μπ.