Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 21:00

Παρεμβάσεις στο νεκροταφείο Μεσσήνης - Την πλήρωσε υπάλληλος, χωρίς να αποδωθούν πολιτικές ευθύνες

Γράφτηκε από την

Αμεσες παρεμβάσεις ξεκινά ο Δήμος Μεσσήνης στο νεκροταφείο της πόλης, καθώς ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος διαπίστωσε με τα μάτια του την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε, επισκεπτόμενος το χώρο την περασμένη Τετάρτη.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η αυτοψία διενεργήθηκε «μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο» - δηλαδή στην «Ε», η οποία είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από το απίστευτο χάλι στο νεκροταφείο της Μεσσήνης.
Στην ίδια ανακοίνωση πάντως, προστίθεται ότι ο δήμαρχος έδωσε εντολές «για άμεσο ευπρεπισμό και καθαρισμό του χώρου με τα συνεργεία και μηχανήματα του δήμου, μεταφέροντας τα μπάζα που έχουν συγκεντρωθεί στο βορειοδυτικό τμήμα του κοιμητηρίου, και καθαρισμό των διαδρόμων από το συνεργείο πρασίνου, ο οποίος σήμερα ήδη έχει υλοποιηθεί».
Παράλληλα, ο Στ. Αναστασόπουλος -προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση- ζήτησε από τον μηχανικό του τμήματος Καθημερινότητας να συντάξει μελέτη, προκειμένου, «α) να γίνουν παρεμβάσεις ευπρεπισμού και αύξησης της χωρητικότητας του οστεοφυλακίου, β) να γίνουν βελτιώσεις στην υφιστάμενη περίφραξη, γ) να δημιουργηθεί κατάλληλη υποδομή στο παλαιό οστεοφυλάκιο για το πλύσιμο των οστών των νεκρών, ώστε να διενεργείται σε κλειστό χώρο.
Ζήτησε ακόμα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του για την απαράδεκτη κατάσταση στο κοιμητήριο την ώρα της διενέργειας της αυτοψίας, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες».
Δεσμεύτηκε εξ άλλου ότι σύντομα θα προγραμματιστεί σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα.
Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Μεσσήνης, σε υπάλληλο του νεκροταφείου επιβλήθηκε περικοπή των αποδοχών ενάμιση μηνός
- μετά από έγγραφη καταγγελία ανώτερου δικαστικού, σύμφωνα με την οποία «κατά την διάρκεια της ταφής της μητέρας του, ο υπάλληλος επέδειξε αναίδεια, αδιαφορία, ασέβεια και παράβαση καθήκοντος».