Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 01:18

Πυροσβεστικό φράκαρε από παρκαρισμένα Ι.Χ.

Γράφτηκε από την

 

Ενα μικρό συμβάν ανέδειξε ένα μεγάλο πρόβλημα χθες το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας. Το όχημα της Πυροσβεστικής ήταν αδύνατο να πλησιάσει την πολυκατοικία όπου υπήρχε πληροφορία για καπνό σε διαμέρισμα στην οδό Αριστοδήμου, καθώς στους στενούς δρόμους της πόλης υπήρχαν πολλά παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, καθώς και κολονάκια και ζαρντινιέρες στα πεζοδρόμια.

Ευτυχώς η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και χωρίς μεγάλες συνέπειες από το πλήρωμα ενός μικρού πυροσβεστικού οχήματος που κατάφερε με πολλές δυσκολίες να πλησιάσει. Το δεύτερο όχημα όμως, μεγαλύτερο σε μέγεθος αλλά απαραίτητο στην περίπτωση που η φωτιά έπαιρνε διαστάσεις, δεν κατάφερε να προσεγγίσει. Κατά την αποχώρησή του δε από το κέντρο της πόλης, κατεβαίνοντας την οδό Αριστοδήμου, ο οδηγός αναγκάστηκε να κάνει όπισθεν, να κάνει… ακροβατικά και να παρανομήσει, αφού το όχημα ήταν αδύνατον να περάσει ανάμεσα από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Προφανώς κανένας πολίτης δε μπορεί να φανταστεί όταν παρκάρει παράνομα πως μπορεί να κινδυνεύσει μια ολόκληρη γειτονιά επειδή δε θα χωράει να περάσει το όχημα της Πυροσβεστικής.

Κ.Δ.