Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 21:35

Κλέφτες και διαρρήκτες αλωνίζουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - Ασθενείς, προσωπικό και επισκέπτες στο έλεος των κακοποιών

Γράφτηκε από την
Κλέφτες και διαρρήκτες αλωνίζουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - Ασθενείς, προσωπικό και επισκέπτες στο έλεος των κακοποιών

Στο στόχαστρο την κλεφτών και των διαρρηκτών συνεχίζει να βρίσκεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Καθημερινά άγνωστοι σπάνε ή ανοίγουν αυτοκίνητα ακόμα και μέσα στο περιφραγμένο πάρκινγκ, ενώ συχνά τσάντες και άλλα προσωπικά αντικείμενα κάνουν… φτερά απ' τα δωμάτια ασθενών. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ζητούν ουσιαστική φύλαξη, εντός κι εκτός του κτηρίου.
Χθες το πρωί, σε μικρή απόσταση από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, κάποιος έσπασε το παράθυρο του συνοδηγού στο αυτοκίνητο της νοσηλεύτριας Δήμητρας Αντωνοπούλου κι έκλεψε ένα ραδιοκασετόφωνο. Οπως μας είπε η ίδια, πάρκαρε το πρωί μέσα στο χώρο του νοσοκομείου και όταν σχόλασε στις 2.30 το μεσημέρι βρέθηκε στην άσχημη θέση που έχουν βρεθεί πολλοί ακόμα συνάδελφοί της, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά - επισημαίνοντας πως οι κλοπές είναι καθημερινό φαινόμενο. "Πρέπει να προστατευτεί η περιουσία μας μέσα στο νοσοκομείο. Πρέπει να υπάρχει καλύτερος έλεγχος. Κι όσοι παθαίνουν τέτοια ζημιά θα πρέπει να το αναφέρουν, για να γνωρίζουμε τι γίνεται. Σήμερα έσπασαν το δικό μου αυτοκίνητο, αύριο θα είναι κάποιου άλλου", παρατήρησε.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση που επικρατεί. Οπως μας είπε ένας νοσηλευτής, 2 μέρες πριν ένας άγνωστος χάραξε αυτοκίνητο στο υπόγειο πάρκινγκ, ενώ πολύ συχνές είναι και οι κλοπές από δωμάτια ασθενών. Οπως λένε κι άλλοι εργαζόμενοι, τσάντες και πορτοφόλια συνοδών… εξαφανίζονται. Οι "ποντικοί" εκμεταλλεύονται το ότι από τις 2 το μεσημέρι και ύστερα δεν υπάρχει φύλακας στην κεντρική πύλη, αλλά κι ότι υπάρχει πρόσβαση στις κλινικές από τα Επείγοντα - όπου μπαίνει ανεξέλεγκτα ο καθένας. Επιπλέον περιγράφουν απίστευτες σκηνές, με αγνώστους και άσχετους με το νοσοκομείο να κοιμούνται -ειδικά τις βροχερές νύχτες- στα παγκάκια και τα καθίσματα του ιδρύματος.
Για όλους αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι ζητούν ουσιαστική φύλαξη του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τόσο στο εσωτερικό του κτηρίου όσο και εντός της περίφραξης. Επίσης, για να μην είναι το νοσοκομείο, οι υπάλληλοι και οι ασθενείς με τους συνοδούς τους στο έλεος του καθενός, προτείνουν να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δίνονται στην είσοδο τα στοιχεία του κάθε επισκέπτη.


NEWSLETTER