Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 18:43

Διαμαρτυρία της Επιτροπής Ανέργων

Διαμαρτυρία της Επιτροπής Ανέργων

Σήμερα 14/10/2011 η επιτροπή ανέργων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή των διοικητικών γραφείων του ΙΚΑ, ζητώντας να ασφαλίζονται όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειες τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εστιάζοντας στο γεγονός πως 50 ένσημα (δηλαδή 50 μεροκάματα) είναι όνειρο για τους ανέργους που είναι έρμαια της κυβερνητικής και εργοδοτικής ασυδοσίας.
Ο διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μασούρας αφού ειρωνεύτηκε και πρόσβαλε με λεγόμενα του τους νέους ανέργους και τους αντιπρόσωπους των ταξικών σωματείων που βρίσκονταν εκεί  ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, επικαλέστηκε την νομιμότητα, αποκλείοντας το αίτημα για την ασφάλιση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στην συνέχεια έκανε επίθεση στον αντιπρόσωπο του συνδικάτου οικοδόμων, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι εργαζόμενοι στις κατασκευές είναι λαμόγια και δεν κόλλαγαν όλα τα ένσημα των ημερών που είχαν δουλέψει εξισώνοντας έτσι τον θύτη και το θύμα. Νόμος για εμάς είναι το δίκιο του εργαζόμενου σε αντίθεση με τον διευθυντή που όπως έδειξε είναι με τον νόμο της πλουτοκρατίας.
Αν θέλει ο διευθυντής να βρει τον θύτη να στραφεί ενάντια στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Που σήμερα νομοθετούν και μας βάζουν να πληρώσουμε και την κρίση τους. Που σήμερα δημιουργούν στρατιές ανέργων, που κάνουν πλάτη στην εργοδοτική ασυδοσία, που τζόγαραν τα λεφτά των ταμείων, που κάνουν τα στραβά μάτια για τους χιλιάδες νέους εργαζόμενους που δουλεύουν ανασφάλιστοι. Βέβαια δεν περιμένουμε από τον κ. Μασούρα να κάνει τα παραπάνω γιατί πολύ απλά τόσα χρόνια ο ίδιος μαζί με το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ υλοποιούν τις πολιτικές αυτές που έχουν σαν αποτέλεσμα τα παραπάνω.
Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό. Να γυρίσουμε την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου αλλά και τους υπηρέτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Όλοι μαζί να οργανώσουμε την 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία με το ΠΑΜΕ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 11 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 20/10 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 7 μ.μ.