Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011 21:33

Χρ. Τετριμίδας: «Σπαρτιατών Πορεία» από Θερμοπύλες μέχρι Σπάρτη

Χρ. Τετριμίδας: «Σπαρτιατών Πορεία» από Θερμοπύλες μέχρι Σπάρτη

Θερμοπύλες- Σπάρτη: Η απόσταση 490 χιλιόμετρα. Και όμως ο Χρήστος Τετριμίδας από τις Θερμοπύλες, επιχείρησε να την διανύσει με τα πόδια στο πλαίσιο του αγώνα "Σπαρτιατών Πορεία" με σκοπό να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στους Σπαρτιάτες που πολέμησαν στη μάχη των Θερμοπυλών και υπερασπίστηκαν την πατρίδα. Λίγο πριν φτάσει στη Σπάρτη  ο πεζοπόρος Χρήστος Τετριμίδας περνώντας από την Τρίπολη, την Πέμπτη, όπου τον φιλοξένησε για ένα βράδυ ο δήμος, μίλησε για την προσπάθειά του αυτή και ευχήθηκε να καθιερωθεί ο αγώνας, ενώ πέρασε και ένα μήνυμα για όλους τους Ελληνες: "Με θέληση, υπομονή και επιμονή όλα γίνονται".
Συγκεκριμένα ο κ. Τετριμίδας τόνισε πως ξεκίνησε αυτήν την προσπάθεια για να τιμήσει τους Σπαρτιάτες που πολέμησαν στη μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ., που έχει μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και υπακοής στους νόμους της πατρίδας. Προσπάθησε να περάσει από τις περιοχές που είχαν στείλει στρατιώτες στη μάχη όπως η Λοκρίδα, η Θήβα, το Αργος, η Νεμέα. Οπως είπε υπήρχαν στρατιώτες και από την Μαντινεία και την Τεγέα και για το λόγο αυτό πέρασε και από την Τρίπολη, κάτι που δεν θα μπορούσε να μην  το κάνει αφού είναι η πατρίδα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Ο κ. Τετριμίδας, αν και καταπονημένος όπως είπε, μετά από 12 μέρες πεζοπορίας, χάρηκε για την ανταπόκριση του κόσμου, από όπου και αν περνούσε και ευχαρίστησε όλους όσοι τον συνέδραμαν στην προσπάθειά του αυτή που ξεκίνησε για πρώτη φορά αλλά εύχεται και θέλει να καθιερωθεί.   Πρόσθεσε επίσης πως με την πεζοπορία κατάφερε να δει και πολλές ομορφιές που διαθέτει η χώρα μας, καλώντας όλους τους Ελληνες να γνωρίσουν την Ελλάδα.
Τέλος επεσήμανε πως σκοπός του είναι με την  προσπάθειά του αυτή να βοηθήσει ώστε η Πολιτεία να προβάλει τις Θερμοπύλες ως ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο.