Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 21:32

Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν από χθες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για τη μη καταβολή των υπερωριών τους από τον περασμένο Ιούνιο και μετά.
«Η κατάσταση έχει φθάσει σε οριακό σημείο» είπε στην «Ε» η γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Κέλλυ Μπουκέα, προσθέτοντας ότι μετά και τις μειώσεις στους μισθούς και την «εξαφάνιση» των επιδομάτων, τα χρήματα αυτά αναμένονται ως «σανίδα σωτηρίας» για το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.
Η καθυστέρηση στην καταβολή των υπερωριών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αποτελεί ένα επιπλέον χτύπημα για τους εργαζόμενους στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Αποτελεί, σύμφωνα με τη γραμματέα του σωματείου, μία ακόμα αρνητική εξέλιξη μετά την απεργία στο ΗΔΙΚΑ, η οποία πρακτικά σημαίνει ότι σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας δεν θα γίνουν πληρωμές μισθών στις 27 Οκτωβρίου, αλλά -στην καλύτερη περίπτωση- μετά από έναν μήνα.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κινητικότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί φόρμουλα προκειμένου να δοθούν χρήματα -ή μέρος από αυτά- μέσα στις επόμενες ημέρες.