Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2011 21:49

Ποτάμι λάσπης η έξοδος της Μεσσήνης προς το Μαυρομμάτι

Γράφτηκε από την

Σε ποτάμι λάσπης μετατρέπεται η 7η επαρχιακή οδός κάθε φορά που βρέχει, στο τμήμα της από την έξοδο της Μεσσήνης μέχρι τη διασταύρωση προς Μαυρομάτι. Οπως λένε επαγγελματίες και περίοικοι, δε χρειάζεται παρά μόνο μια 10λεπτη μπόρα για να πνιγεί στη λάσπη ο δρόμος. Επισημαίνουν λοιπόν πως ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος, αφού εξαιτίας της λάσπης οι οδηγοί δεν έχουν ορατότητα. Ζητούν από το δήμο να καθαρίσει τα φραγμένα χαντάκια και γεφύρια που δημιουργούν το πρόβλημα - και εξηγούν πως το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου γίνεται αποδέκτης του βρόχινου νερού και της λάσπης απ' όλη την ευρύτερη περιοχή.
"Το σώσε..." περιγράφει ο Γιάννης Μητρόπουλος που έχει υπαίθριο μανάβικο κι αναγκάζεται να κλείνει την παράγκα του κάθε φορά που βρέχει. Οπως λέει, τις τελευταίες ημέρες έχει παρουσιαστεί 2-3 φορές η τσάπα του δήμου για να καθαρίσει την πολλή λάσπη μετά τις τελευταίες βροχές, αλλά αυτό δεν αλλάζει την κακή κατάσταση με τα… ανύπαρκτα χαντάκια.
"Τα προβλήματα είναι γνωστά στο δήμο. Εδώ καταλήγουν όλα τα νερά του Μαυροματίου. Ο δρόμος δεν περπατιέται με τίποτα και μετά μαζεύουμε βουνά τη λάσπη στις άκρες". Προειδοποιεί μάλιστα ότι "θα γίνει ατύχημα, γιατί οι οδηγοί που μπαίνουν στη λάσπη με τ' αυτοκίνητά τους δε βλέπουν τίποτα". Προτείνει να διανοιχτεί το χαντάκι που έχει χωθεί στη διασταύρωση του Μαυρομματίου, στην Παναγίτσα όπως εξηγεί - υπογραμμίζοντας πως "αυτό θα λύσει μεγάλο μέρος του προβλήματος". Λέει όμως πως από το δήμο τού έχουν πει ότι και γι' αυτό ακόμα το έργο το κόστος είναι μεγάλο…
Η Παναγιώτα Δουρούμη διατηρεί επίσης υπαίθριο μανάβικο ακριβώς δίπλα στο δρόμο. Μπορεί η ίδια να μην κλείνει την παράγκα της στα δύσκολα, αλλά δεν κρύβει το φόβο της πως μπορεί να γίνουν ατυχήματα. Με τις τελευταίες βροχές... έμειναν 3-4 αυτοκίνητα και αρκετοί οδηγοί κινδύνεψαν, μας λέει. Τα νερά που έπεφταν στο παρμπρίζ τούς έκοβαν τελείως την ορατότητα, με κίνδυνο να βγουν στα χωράφια. "Εχουν κλείσει όλα τα χαντάκια κατά μήκος του δρόμου και η λάσπη βρίσκει για χαντάκι το δρόμο", αναφέρει χαρακτηριστικά κι αναρωτιέται: "Τόσα νερά από το χωριό και το δρόμο πού να πάνε, όταν όλα είναι φραγμένα;".
Ο Γιάννης Σερμετζίδης είναι χρόνια επαγγελματίας στην ίδια περιοχή. Οπως εξηγεί, από τα 4 γεφύρια που υπήρχαν στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου μόνο το ένα λειτουργεί, ενώ όλα τα χαντάκια έχουν χωθεί και τα νερά δε βρίσκουν διέξοδο προς το ποτάμι - με συνέπεια να γίνεται... ο δρόμος ποτάμι. Καθώς λοιπόν ο ίδιος δεν βλέπει ανταπόκριση από το δήμο παρά τις εκκλήσεις, πιστεύει πως μόνο εγγράφως θα μπορούσε πλέον να διεκδικηθεί η λύση του προβλήματος.