Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011 14:05

«Φιλική προς το παιδί Δικαιοσύνη» Συνάντηση Εργασίας

Γράφτηκε από την
«Φιλική προς το παιδί Δικαιοσύνη» Συνάντηση Εργασίας

20 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Εργασίας με θέμα «Φιλική προς το παιδί Δικαιοσύνη».
Η συνάντηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η αναγκαιότητα προσαρμογής  των Εθνικών Νομοθεσιών και εγκαθίδρυσης νομικών και διοικητικών διαδικασιών προς την κατεύθυνση μιας «Φιλικής προς το Παιδί Δικαιοσύνης» αποτελεί σαφή πλέον προτεραιότητα αιχμής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εφαρμογή των διεθνώς κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Συντονιστής των εργασιών  της συνάντησης ήταν ο τέως Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Μαρκής.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και εκπρόσωποι από:
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, Ενωση Εισαγγελέων καθώς και στελέχη των αρμόδιων τμημάτων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης παρουσιάστηκε από την Πρόεδρο του γαλλικού ΜΚΟ «La Mouette» κα. Annie Gourgue και τον υψηλόβαθμο εκπρόσωπο της Γαλλικής Αστυνομίας κ. Guillaume Henry, η ιδιαίτερα επιτυχημένη, καλή πρακτική «Salle Melanie» που εφαρμόζεται στη Γαλλία με εξαιρετικά αποτελέσματα. ( HYPERLINK "http://www.la-mouette.fr/Pages/actions.htm" http://www.la-mouette.fr/Pages/actions.htm)
Καθοριστική στη συνάντηση ήταν η συμμετοχή παιδιών τα οποία περιέγραψαν τις προσωπικές τους εμπειρίες από την εμπλοκή τους στις νομικές διαδικασίες.
Τα βασικά θέματα, που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν:
Υφιστάμενη Νομοθεσία και η πρακτική εφαρμογή της
Ενέργειες βελτίωσης των συνθηκών συμμετοχής ανηλίκων ως θυμάτων ή μαρτύρων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης


NEWSLETTER