Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 21:13

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο απέκλεισαν τον εθνικό δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση καταβολής των υπερωριών

Γράφτηκε από την

Τον εθνικό δρόμο στο ύψος του Νοσοκομείου Καλαμάτας απέκλεισαν χθες το μεσημέρι συμβολικά οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα -γιατροί, νοσηλευτικό παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό- διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση καταβολής των υπερωριών τους από τον Ιούνιο.
Η διαμαρτυρία τους αφορούσε όμως και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπου -όπως κατήγγειλαν- επικρατεί υποστελέχωση, ακόμα και κρίσιμων τομέων.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας τελούν σε επίσχεση εργασίας από την περασμένη εβδομάδα, διεκδικώντας τις υπερωρίες.


ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ
Η μόνη θετική εξέλιξη που υπήρξε μέσα στις δύο τελευταίες ημέρες, όπως είπε στην «Ε» ο επιμελητής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, είναι ότι τελικά θα υπάρξει καταβολή μισθών αύριο 27 του μήνα.
«Επέστρεψαν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι στο ΗΔΙΚΑ και εστάλησαν τα σχετικά έγγραφα στην αρχή πληρωμών» είπε ο γιατρός του νοσοκομείου.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τόνισε ότι η επίσχεση εργασίας θα συνεχιστεί για όσο χρόνο δεν καταβάλλονται υπερωρίες και νυχτερινά στο προσωπικό -που δεν τα έχει εισπράξει από τον Ιούνιο και μετά. Ανακοίνωσε ωστόσο, ότι για το θέμα αυτό θα υπάρξει συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας την επόμενη εβδομάδα -«η στάση μας θα εξαρτηθεί από το τι θα μας μεταφέρει ο διοικητής» είπε ο Π. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια αρχική πληροφορία για καταβολή των οφειλομένων ώς τις 20 Νοεμβρίου.


ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
Από την πλευρά της η γραμματέας του σωματείου Κέλλυ Μπουκέα σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη στελέχωση αρκετών ειδικοτήτων, παρατηρώντας ότι προκαλούνται καθυστερήσεις στην ανταπόκριση των εξωτερικών ιατρείων.
Χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τη διοίκηση του σωματείου ότι υπάρχουν ειδικότητες για ραντεβού με τις οποίες η αναμονή μπορεί να είναι από έναν έως και τρεις μήνες.
Τέλος, επισημάνθηκε ότι πρόβλημα υφίσταται και με την αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλουν τα νοσήλια ασθενών.