Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 14:39

Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας μαθαίνουν φωτογραφία

Γράφτηκε από την
Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας μαθαίνουν φωτογραφία

Τη μύηση των εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας  έχει αναλάβει εθελοντικά, με ζήλο και υπευθυνότητα ο φωτογράφος, κος Βασίλης Πρωτόπαπας.
Οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Grundtvig με θέμα: «Χτίζοντας μια γυναικεία Ευρωπαϊκή ταυτότητα», θα πραγματοποιήσουν το Δεκέμβριο έκθεση φωτογραφίας για τη γυναίκα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στα ενδιαφέροντα.
Η έκθεση φωτογραφίας θα συμπεριλαμβάνει και τις φωτογραφίες Τούρκων, Ισπανών, Φιλανδών και Ολλανδών εκπαιδευομένων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα πραγματοποιηθεί το ίδιο διάστημα ταυτόχρονα σε όλες  τις χώρες.
Ο κος Πρωτόπαπας προσπαθεί να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους, επιλύοντας απορίες τους, δίνοντάς τους πρακτικές συμβουλές και προτάσεις. Τους ενημερώνει για το πόσο εύκολα ή δύσκολα δέχεται να φωτογραφηθεί ο άνθρωπος, ποιες παράμετροι κάνουν μια φωτογραφία να θεωρείται καλή ή όχι, για το ποιες φωτογραφίες είναι καλλιτεχνικές και ποια η διαφορά τους από τις αναμνηστικές, δείχνοντας τους τέτοιου είδους φωτογραφίες και εμψυχώνοντάς τους.



Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΓΑΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ


NEWSLETTER