Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 21:14

Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα για το χαράτσι στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στην Τρίπολη, μετά από κάλεσμα σε σύσκεψη από το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων, το Σωματείο εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα Καταστήματα & Α.Ε. Ν. Αρκαδίας, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, την Παναγροτική Συσπείρωση, την Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, συστάθηκε Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Δήμου Τρίπολης, με στόχο την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.
Ζητάμε να καταργηθεί 100% το χαράτσι για όλους, διότι δεν έχει κανείς δικαίωμα απέναντι σε ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα να το κόβει, γιατί δεν πληρώνει κάποιος ένα χαράτσι. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες ακόμα και σ’ αυτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας. Η απειλή ότι θα κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι είναι καθ’ όλα παράνομη και αντιδραστική.
Έχουμε χρέος να απαντήσουμε στους προκλητικούς εκβιασμούς οργανώνοντας πιο αποφασιστικά και την άρνηση πληρωμής και την προστασία των λαϊκών οικογενειών από κάθε είδους απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο τα σωματεία και οι λαϊκές επιτροπές χτίζοντας στην πράξη τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, αγροτών, νεολαίας.
Στη σύσκεψη πάρθηκε απόφαση και απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα λαϊκά στρώματα του Δήμου Τρίπολης:
Να απομονώσουμε το χαράτσι από τον υπόλοιπο λογαριασμό, με πληρωμή μέσω Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών (ΑΤΜ) ή των Κέντρων Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) των τραπεζών. Για πληρωμή μέσω ΑΤΜ χρειάζεται να έχουμε λογαριασμό στην τράπεζα, ενώ για πληρωμή μέσω ΚΑΣ δεν χρειάζεται.
Την απόδειξη από τη συναλλαγή με την τράπεζα και το λογαριασμό τα βγάζουμε φωτοτυπία και  ερχόμαστε σε επαφή με την Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα.
Νεκταρία Ανδριανοπούλου: 6988817937
Πανούση Παναγιώτα: 6974430637
Γούργαρης Γιώργος: 6973311610
Ντένια Στρούζα: 6975748706
Κυριακή Ανδριανοπούλου: 6947773365
Λιακόπουλος Αλέξανδρος: 6974628097
Διαμαντάκος Ηλίας: 6974692865
Παπαβασιλείου Γιάννα: 6974912364
Να κοινοποιήσουμε στη ΔΕΗ με μαζικό τρόπο τα αντίγραφα των συναλλαγών, δηλώνοντας γραπτά ότι το ποσό που πληρώσαμε αφορά το ρεύμα και τα τέλη υπέρ Δήμου και ΕΡΤ και όχι το χαράτσι.
Οσοι παίρνουν το λογαριασμό να ενημερώνουν για το πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής το σωματείο τους, τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, για να υπάρχει ετοιμότητα όταν επιχειρηθεί η διακοπή του ρεύματος
Να προετοιμαζόμαστε όλοι μαζί να παρεμποδίσουμε τη διακοπή ρεύματος, με κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ.
Να παρεμποδίζουμε την είσοδο των συνεργείων διακοπής ρεύματος. Να ενημερώνουμε αμέσως την Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, το Σωματείο μας.
Να συγκροτήσουμε ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος παντού.



Προς ΔΕΗ Τρίπολης
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Δεν έχουμε – δεν μπορούμε – αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια της ΔΕΗ
Εμείς που στην κατάσταση υπογράφουμε, εργαζόμενοι – αυτοαπασχολούμενοι – συνταξιούχοι δηλώνουμε ότι το χαράτσι αυτό είναι εντελώς άδικο και παράνομο και δεν έχουμε να το πληρώσουμε γιατί: μας έχουν μειωθεί οι μισθοί έως και 40%, πολλοί από εμάς αυτή τη χρονική στιγμή είμαστε άνεργοι, σαν αυτοαπασχολούμενοι λόγω της κρίσης κλείσαμε τα μαγαζιά μας και δεν μπορούμε ούτε τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς μας να καλύψουμε, σαν συνταξιούχοι με σύνταξη πείνας και τις περικοπές που έγιναν τόσο στην σύνταξη αλλά και στην υγεία. Σας δηλώνουμε οργανωμένα ότι τα ποσά που σας προσκομίζουμε με αποδείξεις αποτελεί εξόφληση της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος και των ποσών υπέρ Δήμου – ΕΡΤ και ΜΟΝΟ και ΟΧΙ του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.