Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 21:13

Πνίγηκε ο Μελιγαλάς από φωτιά στη χωματερή

Γράφτηκε από τον

Στον καπνό πνίγηκε ο Μελιγαλάς από την φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην χωματερή που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης. Η φωτιά έκαιγε μέχρι και χθες το μεσημέρι, παρά τις προσπάθειες που γίνονταν για την κατάσβεσή της, με επιχωματώσεις από μηχανήματα του δήμου και ιδιώτες.
Δεν είναι τυχαίο γεγονός η εκδήλωση της φωτιάς είπε ο δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης και σημείωσε ότι το θέμα με τα σκουπίδια πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά. Πάντως χθες έντονα ήταν τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής που αναγκάστηκαν να αναπνέουν τον καπνό από τα σκουπίδια που καίγονταν.
Αναφερόμενος στο θέμα της φωτιάς ο κ. Μπάμης σημείωσε: «Ευτυχώς υπάρχει ενδιαφέρον από τον κ. Τατούλη και θα γίνει διεθνής διαγωνισμός καθώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο του δικού μας δήμου αλλά για όλους τους δήμους και όλη την Ελλάδα. Δεν ξέρω όμως τι συμβαίνει με το δικό μας δήμο, δεν είναι τυχαία η φωτιά χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ. Ομως δεν είναι κατάσταση αυτή. Πρέπει να βρεθεί μια λύση».
Για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση ο αντιδήμαρχος Ηλίας Σταυρόπουλος επισήμανε: «Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής. Αμέσως πήγαμε εκεί με τα μηχανήματα του δήμου και την Πυροσβεστική. Δεν μπορέσαμε όμως να πλησιάσουμε πολύ, καθώς η φωτιά ήταν μεγάλη.
Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται. Το ζήσαμε και στις αρχές του καλοκαιριού. Στην συνέχεια βάλαμε ένα φύλακα για ένα δίμηνο και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Ομως σε μια εποχή που δεν το περιμέναμε, τα σκουπίδια πήραν φωτιά. Λίγα ήταν αυτά που δεν είχαν σκεπαστεί, όμως η φωτιά επεκτάθηκε. Καταλαβαίνουμε τις διαμαρτυρίες των πολιτών όμως πρέπει να υπάρχει μια ριζική λύση στο θέμα των σκουπιδιών, για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Χρειάζεται μια συνολική αντιμετώπιση, κάτι που σχεδιάζεται με την Περιφέρεια».