Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 09:18

Δήμος, Τρίτεκνοι και πολίτες στο πλευρό της οικογένειας στην Καλαμάτα: Κύμα αλληλεγγύης μετά την πυρκαγιά 

 

Κινητοποίηση με στήριξη και προσφορές από το Δήμο Καλαμάτας, το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας και απλούς πολίτες υπήρξε για την οικογένεια με τα 3 παιδιά που κινδύνευσαν να καούν από πυρκαγιά που ξεκίνησε από κερί, καθώς το ρεύμα στο σπίτι τους είχε κοπεί από τη ΔΕΗ, λόγω οφειλής.

Ο αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, μετά από συνεννόηση με το δήμαρχο, επισκέφθηκε την οικογένεια, ενώ κοντά της βρέθηκε και κοινωνική λειτουργός του δήμου.

Για τη στήριξή της ο δήμος της διέθεσε στην οικογένεια δωροεπιταγές για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ συνέδραμε και το Κοινωνικό Παντοπωλείο με ρούχα. Αποφασίστηκε να σταλεί αίτημα στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να χορηγηθεί στην οικογένεια το επίδομα εκτάκτων αναγκών, τα 580 ευρώ που είχαν πάρει και οι πλημμυροπαθείς. Ο δήμος συνέδραμε στην αποκομιδή των καμένων ειδών από το σπίτι της οικογένειας, η οποία με αξιοπρέπεια προσπαθεί για την επιβίωση. Η οικογένεια δεν είναι ενταγμένη στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, πιθανώς λόγω εισοδήματος πάνω από το όριο την περασμένη χρονιά, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν εμφανίζεται σε καμία από τις κοινωνικές δομές του δήμου.

Ακόμα, ο κ. Μπουζιάνης επισκέφθηκε τη ΔΕΗ, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί και πάλι το σπίτι, αφού αποκατασταθούν οι βλάβες που προξενήθηκαν από την πυρκαγιά. Οι υπεύθυνοι της Επιχείρησης ενημέρωσαν ότι η οικογένεια μπορεί να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο και έτσι να αποκτήσει ξανά ρεύμα.

Η οικογένεια φιλοξενείται προσωρινά σε σπίτι συγγενών, οι οποίοι τη στηρίζουν και βοηθούν στον καθαρισμό και την απομάκρυνση των άχρηστων και καμμένων ειδών. 

Σημαντική είναι και η ευαισθητοποίηση και στήριξη των απλών ανθρώπων ή και ατόμων με κάποια οικονομική επιφάνεια, που συνδράμουν στην προμήθεια της νέας οικοσκευής (ψυγείο, πλυντήριο, κρεβάτια, στρώματα) και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών και την επισκευή του σπιτιού.

Μεταξύ αυτών που στηρίζουν είναι και ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας, με ρούχα και τρόφιμα από το Παντοπωλείο του. Ο πρόεδρός του Χρήστος Κορομηλάς παρατήρησε πως τέτοια περιστατικά πρέπει να προλαμβάνονται και ζήτησε από τη ΔΕΗ να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία σε οικογένειες με μικρά παιδιά, που έχουν αξιοπρέπεια και προσπαθούν να πληρώσουν αυτά που χρωστούν, σύμφωνα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Γ.Σ.