Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 08:11

Καλαμάτα: Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης για την οικογένεια, που κάηκε το σπίτι της

 

Μεγαλώνει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του κόσμου στην οικογένεια με τα 3 παιδιά, που κινδύνευσαν να καούν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι τους, σε γειτονιά της Καλαμάτας, από κερί, καθώς το ρεύμα είχε κοπεί από τη ΔΕΗ, λόγω οφειλής.

Στη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου και όχι μόνο καταφθάνουν συνεχώς προσφορές και εκδηλώσεις συμπαράστασης και στήριξης. Ως υπεύθυνη για τις προσφορές ορίστηκε η κοινωνική λειτουργός της υπηρεσίας Ελευθερία Καρατζόγλου, η οποία επισκέπτεται την οικογένεια και γνωρίζει τις ανάγκες της. Οσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Καρατζόγλου ή και με το διευθυντή της Πρόνοιας Στέφανο Στεφανόπουλο, στο ισόγειο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας και στο τηλέφωνο 27213 61861.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης μας ενημέρωσε ότι επειδή οι προσφορές είναι πολλές και ήδη η οικογένεια έχει πάρει κάποια σημαντικά πράγματα για να ξανασταθεί στα πόδια της, η κ. Καρατζόγλου θα μπορεί να ενημερώνει γι’ αυτά που ακόμα έχουν ανάγκη. Οσον αφορά τα χρήματα που κάποιοι συγκεντρώνουν και θέλουν να προσφέρουν στην οικογένεια, ο κ. Μπουζιάνης επεσήμανε ότι η Πρόνοια δεν μπορεί να δεχθεί χρήματα, αλλά εξέφρασε την άποψη πως μπορεί να δοθούν στην οικογένεια για να πληρώσει το ρεύμα στη ΔΕΗ.

Να αναφέρουμε ότι άμεση υπήρξε και η κινητοποίηση του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, για τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας. Μετά από εντολή του προέδρου του Τμήματος οι νοσηλεύτριες, με διακριτικότητα και σύμφωνα με τις αρχές του Ερυθρού Σταυρού, επισκέφθηκαν την οικογένεια, μίλησαν με τη μητέρα και ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες που η ίδια εξέφρασε.