Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 14:31

ΚΕΘΕΑ Κύτταρο: «Το 2012 πέταξε την μάσκα της χρήσης»

Γράφτηκε από την

Το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων θα πραγματοποιήσει ενημερωτική παρέμβαση την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, για να θυμίσει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών πως υπάρχει λύση.

Για τον λόγο αυτό το πρωί 11:00 – 14:00 (20/11/2011) προσωπικό και μέλη του προγράμματος θα βρίσκονται στον πεζόδρομο της Αριστομένους (ύψος Δημαρχείου) με ενημερωτικό υλικό, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει αφισοκόλληση σε καταστήματα των περιοχών της πόλης. Η αφίσα με κεντρικό μήνυμα «το 2012 πέταξε την μάσκα της χρήσης» δημιουργήθηκε από τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ γνωρίζοντας πόσο δύσκολες είναι για τους εξαρτημένους οι γιορτινές μέρες, θέλοντας να τους θυμίσουν πως υπάρχουν άνθρωποι που τους νοιάζονται και μπορούν να τους βοηθήσουν.

Στις σημερινές συνθήκες αυξάνονται οι  παράγοντες που ευνοούν τη χρήση ουσιών. Η οικονομική κρίση συνεπάγεται επιδείνωση των προβλημάτων ψυχικής και σωματικής υγείας, καθώς και ενδεχόμενη στροφή σε πιο οικονομικούς αλλά και πιο επικίνδυνους τρόπους χρήσης των ουσιών. Επίσης  μειώνεται το κίνητρο για ένταξη και παραμονή σε θεραπεία, λόγω απουσίας θετικής προοπτικής, και αύξησης των δυσκολιών κατά την κοινωνική επανένταξη.

Είναι προφανές  ότι η αποτελεσματική θεραπεία της εξάρτησης και η επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία προϋποθέτουν σφαιρική υποστήριξη για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω προβλημάτων. Αυτού του είδους η θεραπευτική υποστήριξη δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, γιατί οι συνέπειες της εξάρτησης  αφορούν την κοινωνία στο σύνολό της.

Σας περιμένουμε όλους στο περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ (Τρίτη 20/11/2011 και ώρες 18:00 -21:00) προκειμένου να μας χαρίσετε τις δικές σας ευχές για το 2012 και να σας προσφέρουμε τις δικές μας.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο τηλέφωνο 27210 89482 ή  στο info@kethea-kyttaro.gr