Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 21:34

Τα διπλάσια οχήματα αποσύρονται φέτος από την κυκλοφορία σε σχέση με πέρυσι

Γράφτηκε από την

- 670 πινακίδες κυκλοφορίας έχουν κατατεθεί στη ΔΟΥ Καλαμάτας

Τουλάχιστον διπλάσιος είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα τεθούν φέτος σε ακινησία, όπως προκύπτει από τις πινακίδες που κατατίθενται τόσο στην Εφορία όσο και στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών. Πολλοί δηλώνουν προσωρινή ακινησία των αυτοκινήτων τους, λόγω αδυναμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες παρατηρείται πάντως πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινητοποιούν 1 ή 2 από τα 3-4 αυτοκίνητα που έχει συνολικά η οικογένειά τους.
Στη ΔΟΥ Καλαμάτας μέχρι χθες είχαν κατατεθεί πάνω από 670 πινακίδες επιβατηγών αυτοκινήτων, ενώ μέχρι την αντίστοιχη περυσινή ημερομηνία είχαν κατατεθεί προσωρινά 376 πινακίδες αυτοκινήτων. Ειδικά χθες κατατέθηκαν πάνω από 60 πινακίδες, αριθμός που δείχνει πως όσο πλησιάζει το τέλος του έτους όλο και περισσότεροι επιλέγουν την προσωρινή ακινησία των οχημάτων τους.
Εν τω μεταξύ στο Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, μόνο χθες κατατέθηκαν 20 περίπου πινακίδες φορτηγών που επίσης ακινητοποιούνται προσωρινά. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Χρήστο Μπαλαφούτη, είναι η πρώτη χρονιά που παρατηρείται τόσο νωρίς τόσο αυξημένη κίνηση στην κατάθεση πινακίδων, καθώς τα προηγούμενα χρόνια το ενδιαφέρον περιοριζόταν στην εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Από τη μεριά των ιδιοκτητών αυτοκινήτων πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που επικαλούνται οικονομική δυσπραγία και αναγκαστική περικοπή εξόδων, όπως είναι τα τέλη. Για παράδειγμα, ο Θανάσης Νικολόπουλος σχολίασε στην "Ε" πως "αν είχαμε δουλειά, κουτσά στραβά θα καταφέρναμε να πληρώσουμε τα 240 ευρώ. Και δεν είναι μόνο τα τέλη. Είναι όλα τα χαράτσια μαζί…". Οσο για τον Λατίφι Μπλερίμ, έφυγε από την Αλβανία το 1998 για να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, και μέχρι πέρυσι είχε δουλειά. Φέτος όμως δε δουλεύει ούτε ο ίδιος ούτε η γυναίκα του, με συνέπεια η οικογένειά του να ζει με κάποια λιγοστά μεροκάματα το μήνα. Ετσι αν κι έχει σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο αποφάσισε να το ακινητοποιήσει, γλυτώνοντας τα τέλη και τα άλλα έξοδα συντήρησής του. Στο εξής θα κυκλοφορεί μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο, παρά τις δυσκολίες όταν προκύπτει καμιά δουλειά.
Από το Τμήμα Αυτοκινήτων στη ΔΟΥ, πάντως, οι εργαζόμενοι μας επεσήμαναν πως οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο με τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους.