Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 21:37

Τρόφιμα σε 200 άπορες οικογένειες της Τριφυλίας

Τρόφιμα σε 200 άπορες οικογένειες της Τριφυλίας

Τρόφιμα για το πρωτοχρονιάτικο εορταστικό τραπέζι θα προμηθευτεί και θα διανείμει ο Δήμος Τριφυλίας σε περίπου 200 άπορες οικογένειες του δήμου για τις άγιες αυτές ημέρες.

Παράλληλα θα δώσει δωρεάν παπούτσια στους απόρους και αναπήρους φιλοξενούμενους στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το καλάθι αγάπης και αλληλεγγύης που θα προσφέρει ο δήμος θα περιέχει: Βασιλόπιτα, κοτόπουλο, μακαρόνια, τοματοχυμό, μυζήθρα, φέτα, λουκάνικα και κρασί. Η διανομή θα ενισχυθεί με κηπευτικά, από χορηγίες αγροτών του δήμου. 

Η ποσότητα των προσφερόμενων ειδών θα καθοριστεί από τον αριθμό των μελών ανά οικογένεια, με προτεραιότητα διανομής στις πολυμελείς οικογένειες με ανήλικα παιδιά, οι οποίες ανήκουν στις ευπαθείς οικονομικά ομάδες. 

Οι δικαιούχοι θα συμπεριλαμβάνονται στις επικαιροποιημένες καταστάσεις δικαιούχων ΚΕΑ/ΤΕΒΑ ή θα προσκομίσουν Ε1 και εκκαθαριστικό του φορολογικού έτους 2016 και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δικαιολογητικά από τα οποία θα προκύπτει η οικονομική αδυναμία της οικογένειας.

Η σχετική δαπάνη προϋπολογίζεται σε 8.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Επίσης ο δήμος θα προμηθευτεί 24 ζευγάρια παπούτσια αθλητικά, 10 ανδρικά και 14 γυναικεία, για τους φιλοξενούμενους (άπορους και ΑΜΕΑ) στο ΚΕΦΙΑΠ. Φιλιατρών. Σημειώνεται δε πως η επιλογή του είδους έγινε κατόπιν ερωτήματος στη Διεύθυνση του Κέντρου για τις ανάγκες των φιλοξενουμένων. Εδώ η σχετική δαπάνη προϋπολογίζεται στα 1.000 ευρώ.

Κ.Μπ.